Les platges del Varador i del Callao, les dues principals de Mataró, mantenen les banderes Q de Qualitat Turística. El ministre d'Indústria, Energia i Turisme, José Manuel Soria, va lliurar ahir dijous aquestes distincions a un total de nou ajuntaments catalans per l'excel·lent gestió que han fet en dotze de les seves platges després de valorar els grans equipaments i instal·lacions, serveis de neteja, seguretat i informació d'aquests espais.

Es tracta dels mateixos espais que el ministeri va distingir l'any passat. Els termes municipals que han rebut la Q de qualitat per alguna de les seves platges són Calella, Castelldefels, Gavà, Mataró, Castell-Platja d'Aro, Empuriabrava, l'Estartit, Sant Antoni de Calonge i Salou. Catalunya és el cinquè territori de l'estat que ha rebut més reconeixements.

Cinc a Barcelona
A la demarcació de Barcelona han estat cinc les platges distingides amb la Q de qualitat turística. Són la Platja de Garbí a Calella (Maresme), la platja de Castelldefels (Baix Llobregat), la platja de Gavà (Baix Llobregat) i les de Callao i Varador a Mataró.   

Les comarques de Girona mantenen els cinc reconeixements de l'any passat. Les platges distingides són la de Sa Conca i la Gran de Castell-Platja d'Aro (Baix Empordà), la platja d'Empuriabrava a Castelló d'Empúries (Alt Empordà), la platja Gran de l'Estartit a Torroella de Montgrí (Baix Empordà) i la de Sant Antoni de Calonge, a Calonge (Baix Empordà). Pel que fa a Tarragona les platges guardonades han estat les de Llevant i Ponent de Salou (Tarragonès), igual que al 2014.