Un error del servei de llicències de l’Ajuntament de Mataró provoca que s’hagi de refer tota l’adjudicació dels bars de platja i que aquests endarrereixin la seva obertura, que sempre es preveu per l’1 de maig i que enguany no serà fins a finals d’aquest mes. El Ple de l'Ajuntament va va  desestimar dilluns passat, per unanimitat, el plec de condicions original per diversos motius. El motiu clau és que es va preveure una concessió a vuit anys, quan la llei de costes de 2014 indica que com a màxim es pot adjudicar per a quatre anys. “La idea era fer-ho a vuit anys per poder pagar tota la problemàtica de les clavegueres i altres elements d’instal·lacions”, explica el regidor de promoció econòmica, Miquel Rey, que admet l’error des dels tècnics de llicència i de retruc el seu com a "responsable final" d'una decisió que van prendre "pensant en els beneficis" de poder pagar mica en mica aquestes necessitats esmentades.

Aquest, però, no és l’únic contratemps que s’han trobat amb les guinguetes. Entre la Riera de Sant Simó i les vies de Renfe hi ha un terreny que el seu propietari ha estat lluitant durant anys perquè la Generalitat li deixés explotar a nivell econòmic, fet que s’ha aprovat aquest any. La seva intenció és fer un bar-restaurant, però per un tema de llicències aquest any només pot obrir com a guingueta de platja: “Això significa que no podem autoritzar les dues guinguetes de la platja de Sant Simó perquè la llei indica que calen com a mínim 100 metres entre una i altra”, i això no es compleix amb la presència d’un tercer establiment a la zona.

Per tot plegat, i per la “complexitat del sector” segons paraules de Rey, s’ha tirat enrere el plec de condicions inicials i se n’ha fet un només pel 2016 sense “obligacions com pagar el clavegueram o instal·lació de la llum” i demanant “la mínima inversió possible” amb l’objectiu de salvar l’any i preparar un plec de condicions de cara al 2016 en endavant.