Un total de vuit indrets turístics del Maresme ja són accessibles des de Google Street View, al marge dels quilòmetres de carrers i carreteres de la comarca que l'aplicació posava al servei dels seus usuaris. Es tracta de la Vall de Rials a Alella, el Passeig Marítim de Mataró, el Cementiri de Sinera d'Arenys de Mar, el Castell de Burriac a Cabrera de Mar, el Parc de Can Muntanyà a Caldes d'Estrac, la Roca Grossa de Calella, l'església de Malgrat de Mar, i Premià de Dalt.Tots ells formen part del projecte 'Google Trekker Catalunya', i inclou un total de 300 indrets turístics del país. 

Google Trekker Catalunya’, impulsat per la multinacional nord-americana i la Generalitat, permet als usuaris de Google Street View  accedir a rutes i imatges en 360 graus de centenars d’indrets geolocalitzats a partir de l’aplicació Google Maps. Amb aquest projecte, Catalunya es converteix en el territori europeu amb més rutes ‘trekkejades’ per quilòmetre quadrat. Durant la presentació del projecte aquest dijous, el conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, ha destacat que l’aplicació permet mostrar la “riquesa i diversitat” del país i contribueix a potenciar Catalunya com a destinació turística internacional.

El projecte es planteja amb un doble objectiu. Per una banda, es vol potenciar l’atractiu turístic de Catalunya, posant en valor el seu patrimoni natural i cultural arreu del món, per tal d’atraure més turistes. Per l’altra, es vol mantenir Catalunya com a destinació turística de referència en el camp de l’ús de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) a l’hora de realitzar promoció turística. Per aquesta raó, aquests 300 indrets han estat incorporats també al web de promoció turística de la Generalitat (catalunya.com), de manera que s’hi pugui accedir des de la cartografia d’aquest portal.

Visió 360 graus
La tecnologia Google Street View és la visió 360 graus de Google Maps. L’aplicació permet accedir a una localització des Google Maps, veure-la en visió panoràmica de 360 graus i recórrer-la com si hom es trobés realment allí. Fins ara, a Catalunya això només era possible en indrets on hi podia passar un vehicle, però gràcies a aquest projecte ara també es pot accedir amb Google Street View a aquests 300 indrets catalans, entre els quals s’hi troben rutes només realitzables a peu, parcs naturals, interiors de monuments i fins i tot algunes infraestructures turístiques.