Un total de 19.186 estrangers han pernoctat a Mataró durant els mesos de juny, juliol i agost. Això respresenta el 62,9% del total de visitants que han passat nit a la ciutat (30.471) i suposa un increment del 4,2% respecte a l’any anterior. Aquestes són les xifres més destacades de les dades de balanç de la temporada turístic aa la capital del Maresme, que ha presentat aquest dilluns el regidor de Promoció Econòmica, Miquel Rey. Les dades confirmen l'augment de visitants estrangers a la ciutat que ja havien advertit hostalers i comerciants. 

Els 4 hotels de la ciutat (NH Ciutat de Mataró, Castell de Mata, Ibis i Atenea Port Mataró) han tancat l’estiu amb un bon balanç, ja que han incrementat lleugerament el percentatge d’ocupació (62,9% respecte al 59,17% de 2012). Pel que fa al Càmping Barcelona, ha tingut 709 clients més que l’any passat, de nou amb un clar predomini del turista estranger (91,32%).

Al càmping s’ha ampliat lleugerament la xifra mitjana de dies d’estada (de 4,72 a 4,81) mentre que en els hotels ha passat de 2,41 a 2,37. El juliol ha estat el mes que ha registrat més viatgers, lleugerament per sobre de l’agost. Pel que fa a l’oficina de turisme, ha rebut menys visitants que l’any passat, però des de l’Ajuntament consideren que e sdeu a la millora de la campanya informativa realitzada als establiments hotelers, càmpings i altres. Els visitants estrangers a l’oficina han crescut un 3,45% i han conformat el 19,92% del total.