La brutícia que ha aparegut els darrers dies a les aigües del litoral al Maresme i el Barcelonès ha enfrontat els alcaldes de Mataró i Badalona. Xavier Garcia Albiol, alcalde de Badalona, ha apuntat a través de les xarxes socials a la depuradora de Mataró com la causant de la brutícia que els darrers dies ha arribat a les platges del barcelonès. L’alcalde de Mataró, Joan Mora, lamenta que Albiol llenci “acusacions falses” contra la ciutat. L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) investiga ara l’origen d’aquests residus i, de moment, assegura que la depuradora de Mataró “funciona correctament”.

Des de l'ACA han reconegut que la presència de residus sòlids els darrers dies és més elevada del que és habitual, tot i que encara no se n'ha pogut determinar el seu origen. Garcia Albiol retreu a l'ACA i a l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) que encara no hagin donat cap aclariment sobre aquesta situació. L’alcalde de Badalona va explicar,a través de les xarxes socials, que aquest és un problema que prové de la depuradora de Mataró, unes declaracions que han irritat a l'ajuntament maresmenc. L'ACA afirma que la instal·lació funciona bé i l'alcalde de Mataró, Joan Mora, lamenta que Garcia Albiol faci declaracions que "no són certes" i "sense encomanar-se a res ni a ningú". Detalla, a més, que totes les analítiques de la depuradora descarten que el problema de la platja de Badalona provingui del Maresme.

L'Ajuntament de Badalona ha informat que el problema a la platja de Badalona és sobretot a partir de mig matí i fins la tarda. El tipus de residus que apareixen "són de tipus plàstic i residus d'higiene personal que en alguns casos fins i tot no estan ni trossejats". L'Àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament de Badalona reconeix que el bany esdevé "desagradable" malgrat que la qualitat microbiològica de l'aigua és excel•lent, segons analítiques pròpies.

El consistori detalla que es fan controls setmanals i, arrel de l'aparició dels sòlids, es neteja l'aigua mitjançant una embarcació que funciona matí i tarda, entre les 10 del matí i les dues del migdia i entre les tres i les sis de la tarda. En aquest sentit, l'Ajuntament reclama a l'AMB que reforci la neteja de la sorra en el trencant d'onada, ja que és on s'acumulen alguns sòlids que arriben de l'aigua.