foto 3461563
foto 3461563

Una vaga pels "drets laborals i socials" que ha estat un clam independentista

Les proclames a favor de la llibertat dels presos polítics i de la independència han centrat la jornada a Mataró

La vaga d'aquest dijous, 21-F, promoguda per l’organització sindical Intersindical-CSC, s'ha convocat per motius socials i laborals. Però les seves motivacions han estat clarament vinculades al moviment independentista i al judici contra els presos polítics catalans que està tenint lloc aquests dies al Tribunal Suprem. Així s'ha posat de manifest en la manifestació d'aquest dijous a Mataró convocada pel Comitè de Vaga 21-F, que ha estat tot un èxit de convocatòria amb milers de participants. 

El manifest, que s'ha llegit davant l'Ajuntament al final de la marxa, ha denunciat les "retallades en polítiques socials i en drets laborals i civils". El text retreu al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que hagi convocat eleccions sense complir la derogació de la reforma laboral. "No ens cansarem de reivindicar els nostres drets, perquè sense drets no hi ha llibertat", recita el manifest, que reclama un salari mínim de 1.200 euros o la recuperació de les lleis socials tombades pel Tribunal Constitucional.

foto 3461569

Però durant el recorregut el que ha predominat han estat lesproclames pro independentistes, per la llibertat dels presos i en contra d ela justícia espanyola. Una de les pancartes que ha liderat la marxa denunciava una "justícia de merda" i a la capçalera s'hi podia llegir: "Contra la seva repressió, la nostra determinació. Autodeterminació pels nostres drets laborals i socials". 
La marxa ha recorregut la carretera N-II, entre l'estació de Rodalies i la Porta Laietana. Després s'ha endinsat a la ciutat pel Camí Ral i en arribar als Jutjats s'ha aturat uns minuts. De fet, un gruix important de manifestants ha abandonat la marxa i s'ha concentrat davant l'edifici judicial per reclamar la llibertat dels líders independentistes encausats i empresonats per l'1-O.

 



 

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive