Encaixada de mans entre David Bote i Sergi Morales. Foto: Ajuntament
Encaixada de mans entre David Bote i Sergi Morales. Foto: Ajuntament

Un pacte de govern sense gairebé cap concreció

L'acord entre PSC i En Comú Podem estableix tan sols línies generals a l'espera d'elaborar un pla de mandat en els propers tres mesos

El PSC i En Comú Podem Mataró han fet públic avui l'acord de govern que van signar dissabte passat abans del Ple d'investidura per nomenar el socialista David Bote alcalde de Mataró. Però el document no aporta gaire llum a les intencions de l'executiu bipartit. Gairebé no hi ha concrecions plasmades en els cinc fulls que el conformen, sinó línies i objectius generals que no es detallen com s'assoliran. Difícil saber, de moment, quines seran les prioritats del govern que s'acaba de conformar, o bé com resoldran els dos partits que l'integren aquells àmbits on de ben segur presentaran friccions. 

Els dos partits s'emplacen a elaborar, abans de tres mesos, una proposta de Pla de Mandat 2019-2023, on s'espera que sí que es plasmin aquestes concrecions. Mentrestant, el document signat presenta un total de set punts: visió estratègica, economia i treball, drets i justícia social, Mataró ciutat d'oportunitats, Desenvolupament sostenible, ciutat al dia i segura, i administració eficient, oberta, ètica i transparent (i fiscalitat justa). 

 Es plasmen acords com ara "promocionar el comerç", però es queden aquí, sense explicar a través de quines vies pretenen assolir-ho

Els objectius en cada un dels punts s'estableixen de forma molt genèrcia. Per exemple, aposten perquè Mataró exerceixi "la capitalitat de la comarca" i reforçi "la presència en l'àmbit metropolità", però no diu com ho pensen assolir. També defensen que cal una mobilitat "sostenible i amb foment del transport públic", però no estableix cap concreció sobre aspectes com la futura nova estació o la nova xarxa d'autobusos urbans. En l'àmbit de l'economia i el treball, apunten que cal "fomentar i crear ocupació estable i de qualitat" i "promocionar el comerç", però es queden aquí, sense explicar a través de quines vies pretenen assolir-ho. I així amb gairebé tota la resta: hi ha punts tan genèrics com ara "desenvolupar polítiques socials" (sense res més) o "treballar pel dret a la salut".

Tampoc s'especifica com resoldran les diferències que mantenen els dos partits en qüestions com ara el Mataró Parc, amb el PSC totalment favorable a la seva ampliació i els Comuns molt més reticents a la mateixa. El centre comercial, així com el futur del solar on s'havia d'ubicar El Corte Inglés, no surten ni mencionats al document. 

Biblioteca i centre d'acollida d'animals

Entre les poques concrecions, hi figuren la construcció de la biblioteca de Cirera-Molins i del nou centre d'acollida d'animals domèstics, així com la millora del sistema de llicències d'activitats i urbanístiques, que actualment, tal i com s'ha denunciat reiteredament per part d'emprenedors locals i també diversos partits polítics, no funciona com seria desitjable. 

D'altra banda, encara es desconeix l’organigrama i l’estructura del nou govern municipal, i no s'ha definit la distribució de carteres i el nombre d'àrees que controlarà cada un dels partits. Cal recordar que el PSC compta amb 13 regidors i En Comú Podem, tan sols amb 2. 

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive