Sergi Morales i David Bote. Foto: R.Gallofré
Sergi Morales i David Bote. Foto: R.Gallofré

PSC i En Comú Podem, a prop d’un pacte per governar junts a Mataró

Els socialistes, vencedors clars de les eleccions, han ofert als comuns entrar a l’executiu municipal per sumar la majoria absoluta

El PSC va arrasar a les eleccions municipals del 26-M a Mataró, assolint 13 regidors i quedant-se tan sols a un de la majoria absoluta. Els socialistes podrien plantejar-se governar en solitari, ja que l’oposició ho té molt difícil per articular-se i tombar-li propostes. Malgrat tot, l’aposta dels de David Bote és formar una coalició amb En Comú Podem, tercera força amb dos regidors. El PSC ha ofert a la coalició d’esquerres liderada per Sergi Morales formar part del govern municipal, tal i com va avançar El Periódico. La primera trobada formal es va produir ahir dimarts a la tarda i els resultats de la reunió van ser positius, ja que les dues forces troben “àmplies coincidències programàtiques” en els seus projectes per a Mataró, tal i com diuen les dues parts. El ple d’investidura d’aquest nou mandat, que sigui com sigui proclamarà David Bote de nou com a alcalde de Mataró, és dissabte, dia 15, a les 12h.

Els pactes entre socialistes i l’òrbita dels comuns no són pas quelcom nou a la ciutat, ja que en el passat PSC i ICV-EUiA han format governs de coalició en diversos mandats (també amb ERC en forma de tripartit). La setmana passada el PSC va obrir una ronda de contactes amb les quatre formacions polítiques restants amb presència al nou consistori (ERC, Comuns, Junts per Catalunya i C’s) de cara a treballar, segons van explicar, per “un govern de progrés” i “amb la mà estesa en tot moment”.

Des del PSC de Mataró es mostren, oficialment, molt prudents encara. El primer secretari de la formació, Juan Carlos Jerez, afirma que després de les primeres trobades mantingudes per David Bote amb els caps de llista de tots els partits que tindran representació, els socialistes han engegat “una exploració de possibles acords”, centrant-se exclusivament amb En Comú Podem. “Hem vist que els nostres programes s’assemblen moltíssim”, assegura Jerez, que també recorda que els Comuns van votar a favor de l’actual pressupost municipal. “Les converses van en la línia de buscar un pacte de progrés per a la ciutat i en consonància amb la darrera etapa de govern que ara acaba”, afegeix.

Des d’En Comú Podem Mataró es mostren satisfets, tot i que encara cautelosos, sobre els resultats de la primera reunió. “Estem analitzant a nivell programàtic quines són les coincidències i les propostes compartides i n’hem detectat moltes que són similars als dos espais”, explica Sergi Morales, que va liderar la candidatura de la coalició. En base a aquestes coincidències, els comuns afirmen que estan estudiant “futurs escenaris”, un dels quals passaria per entrar al govern municipal. “No hi ha res més concret que això i la bona voluntat de les dues parts”, defensa Morales. Els Comuns han plantejat al PSC que un possible pacte hauria de respectar les tres principals prioritats de la formació per a la ciutat: generar ocupació de qualitat a la ciutat i riquesa per a Mataró; apostar per millorar l’accés a l’habitatge digne a les persones; i la feminització de l’Ajuntament.

Les dues forces s’han emplaçat a noves reunions durant les properes hores, en negociacions que hauran de ser contrarellotge ja que tenen com a límit aquest dissabte, quan toca proclamar oficialment l’alcalde i designar els membres del nou govern municipal. Un possible acord haurà de ser ratificat prèviament per les assemblees dels dos partits, que tenen previst reunir-se abans de dissabte.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive