El xec simulat de la campanya
El xec simulat de la campanya

Mònica Lora i l'antiga cúpula de PxC, a judici per la 'campanya del xec' de 2011

La propaganda incloïa un xec simulat a nom de Mohamed Alcabir Samir amb l’import de 4.000 euros, i diversos partits i entitats la van denunciar per racista

Plataforma per Catalunya (PxC) va assolir tres regidors a les eleccions municipals de l'any 2011 a Mataró. Uns resultats que van sorprendre a tothom, ja que era el primer cop que el partit d'extrema dreta i xenòfob, encapçalat per Mònica Lora, es presentava a la capital del Maresme. La seva campanya electoral es va basar en un únic truc: l'enviament a les bústies d'una rèplica d'un suposat xec per valor de 4.000 euros destinat a una persona d'origen immigrant. Al costat d’un tríptic de la formació, PxC adjuntava la reproducció d’un xec a nom de Mohamed Alcabir Amir. A l’espai reservat pel segell de l’entitat bancària, una senyera amb el nom ‘Pacte Nacional per a la Immigració’ i sota, les sigles de les formacions polítiques que van subscriure l’esmentat pacte.

A Mataró, la coalició formada per Iniciativa per Catalunya Verds i Esquerra Unida i Alternativa (ICV-EUiA)va decidir interposar una denúncia, conjuntament amb el Col·lectiu Ronda i l’Associació Jama-Kafo, contra PxC per la propaganda electoral, ja que es considerava que atemptava contra els drets de les persones i defensava una opció de fractura social i trencament de la convivència. 8 anys després de la denúncia, finalment el jutjat número 3 de Reus ha dictaminat l’obertura de judici oral contra Mònica Lora (ara a Vox), Josep Anglada i onze exdirigents més de la formació. La vista està previst que es celebri en els propers mesos als jutjats penals de Reus, ja que també s’havia presentat una denúncia pel mateix fet a la capital del Baix Camp i es van ajuntar les causes.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive