El membre de la CUP a Mataró, Joan Jubany, és una de les més de 200 persones investigades pels talls de l'AP-7 i de l'N-340 que hi va haver els dies posteriors a la publicació de la sentència de l'1-O.

Segons ha informat el partit, Jubany ha estat citat aquest dimecres per la Guàrdia Civil, acusat de ser al tall de l'autopista a La Jonquera. El mataroní ha sortit de la caserna i s'ha negat a declarar.

Més de 200 investigats per talls a les carreteres

Alerta Solidària ha xifrat en més de 200 persones les investigades pels talls de l'AP-7 i de l'N-340 que hi va haver els dies posteriors a la publicació de la sentència de l'1-O. Fins al moment s'han citat, segons els càlculs del col·lectiu, 138 persones en relació al tall de la Jonquera de l'11 i el 12 de novembre i 61 més pel tall posterior a Salt, a banda de les 12 detingudes per la policia francesa al Pertús.

En paral·lel, afirma la mateixa font, els jutjats d'Amposta han citat 42 persones pels talls de l'N-340, i hi ha 3 citacions més del Maresme pel tall de les vies de tren en el marc de les mateixes protestes. Alerta Solidària compara aquest grau de "repressió" a episodis com la 'primavera valenciana' del 2012.