Manuela Carmena, exalcaldessa de Madrid, va visitar Mataró per participar en la conferència "una mirada a la Transició". Carmena va destacar el paper protagonista d’organitzacions com el PCE, el PSUC o CCOO en la lluita antifranquista i l’arribada de la democràcia. L’exalcaldessa madrilenya va recordar també com els valors del diàleg, l’empatia o el reconeixement de qui pensa diferent van ser fonamentals durant la Transició, però també ho són en els temps actuals on hi ha cada vegada més polarització tant a la política com en la societat.

En la seva intervenció, Carmena va fer un repàs a la situació política actual i també va recordar els temps de la Transició, quan militava al PCE i formava part del despatx d’advocats laboralistes vinculat a CCOO del carrer Atocha de Madrid.

La sala d'actes es queda petita

En l’acte també van participar-hi Sarai Martínez, regidora d’En Comú Podem Mataró, Lalo Plata, secretari general de la Unió Intercomarcal Vallès Oriental-Maresme Osona de CCOO, Montse Sòria, membre de la Fundació Nous Horitzons, i Sergi Morales, regidor d’En Comú Podem, que va ser l'encarregat de cloure l’acte. La sala d’actes de la Fundació Iluro va quedar-se petita, amb molta gent que va poder seguirl’acte a peu dret, i molta altra que no directament no va poder accedir a la sala.