L'exalcaldessa de Madrid Manuela Carmena serà aquest dimecres, dia 19, a Mataró, per oferir una xerrada dedicada a la transició, de la qual en va ser una de les grnas protagonistes. La conferència, que porta per títol 'Una mirada a la transició', tindrà lloc a les 19h a la Sala d'Actes de la Fundació Iluro i està promoguda per la Fundacio Nous Horitzons juntament amb CCOO. Llegeix l'article que li ha dedicat el professor mataroní Pep Illa. 

El sindicalisme, la defensa dels drets de les dones i els homes i la lluita antifranquista són trets d'identitat en la trajectòria de Carmena, que va assolir l'alcaldia de la capital de l'Estat espanyol l'any 2015 al capdavant de la candidatura "Ahora Madrid" i la va ostentar durant quatre anys al capdavant d'un govern d'esquerres.

"En uns moments d'agitació política sempre son benvingudes les reflexions profundes, fonamentades i dirigides a la consecució de la concòrdia i la serenor de la mà d'una dona com la Manuela Carmena, una veu privilegiada i que cal tenir molt en compte", expliquen els promotors de la xerrada.

La llarga trajectòria política i judicial de Carmena

Nascuda a Madrid l'any 1944, Carmena va militar en el Partit Comunista Espanyol (PCE) i va mantenir una extensa trajectòria en l'àmbit judicial i del dret. Va ser integrant del bufet laboralista d'Atocha, que va ser assaltat per una banda d'extrema dreta que en va assessinar diversos membres. A més d'advocada i jutgessa, va ser vocal del Consejo General del Poder Judicial. Més enllà de la seva trajectòria política, ha  publicat diversos llibres, entre ells 'A los que vienen', que va sortir a la llum l'any 2019.