Carme Polvillo, candidata de la CUP a Mataró
Carme Polvillo, candidata de la CUP a Mataró

Les 10 principals propostes de la CUP per Mataró

Demanem als partits que es presenten a les eleccions municipals que ens resumeixen el seu programa electoral en un decàleg

La candidatura de la CUP, encapçalada per Carme Polvillo, és una de les 10 que es presenta a la capital del Maresme per a les eleccions municipals del proper 26 de maig. Els hem demanat que ens resumeixin el seu programa electoral en un decàleg de propostes més detacades per a la ciutat. Aquesta és la seva elecció. 

1. El dret a l’habitatge: la nostra prioritat

Complir la Llei 24/20015 per combatre desnonaments i pobresa energèticai sancionar grans tenidors. Destinar un 30% d’habitatge en règim de protecció en noves promocions i 3 milions €/any en compra d’habitatge per ampliar el parc de lloguer social.

2.Empadronar a les persones sense domicili fix

Empadronarem a totes les persones que viuen a Mataró perquè tothom tingui accés a drets bàsics com la targeta sanitària, educació, ajuts... Crear una O

3. Impulsar el comerç de proximitat

Crear una Oficina de Comerç que agilitzi tràmits, endreci i planifiqui actuacions en urbanisme, accessibilitat, mobilitat, neteja, seguretat i oferta cultural. Limitar la proliferació de grans superfícies perifèriques: no a l’ampliació de Mataró Parc.

4. Carrers amables i millora del transport públic

Prioritat per a vianants i bicicletes. Treure cotxes de la calçada i reduir el trànsit amb aparcaments dissuasius. Una estació de busos interurbans intermodal. Millorar el Mataró Bus: més velocitat, més freqüències i bus nocturn.

5. Aplicar la tarifació progressiva

Establir un únic tràmit d’accés a bonificacions i aplicació a criteris de tarifació progressiva per a tots els impostos, taxes i preus públics municipals, perquè d’aquesta manera tothom pagui en funció de la seva renda.

6. Limitar el pagament del deute i operar amb banca ètica

No al Pla d’Ajust i flexibilitzar els terminis de pagament del deute que suporta l’Ajuntament. Destinar els romanents pressupostaris a necessitats socials i no a pagar deute. Traspassar de forma gradual tots els comptes i operacions a la banca ètica.

7. Municipalitzar serveis estratègics

Municipalització dels serveis externalitzats: servei d’atenció domiciliària, cementiris, brossa, neteja d’equipaments, Mataró Bus... I si no és possible, aplicar clàusules socials per afavorir les iniciatives cooperatives i sense ànim de lucre.

8. Més recursos en educació, cultura i serveis socials

Implantar criteri de proximitat al centres educatius i reduir ràtios. Definir pla d’usos de tots els equipaments i edificis municipals. La cultura com a eina de cohesió. Desplegar un pla d’infància i joves. Més mediadors socials i educadors de carrer.

9. No a l’especulació. Sí a l’equilibri territorial

No al creixement especulatiu. Reserva de sòl per a necessitat futures. Planificació urbanística intermunicipal. Implantar la recollida porta a porta. Les Cinc Sènies espai agrari; recuperació de platges, rieres i zona forestal com a espais naturals.

10. Municipi republicà, feminista i participatiu

Suport al procés constituent de la República Catalana. Crear una regidoria de Dones per fer polítiques de gènere transversals. Consells de participació més oberts i amb més poder, fent que les seves decisions siguin vinculants

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive