La candidatura d'ERC-Moviment d'Esquerres, encapçalada per Francesc Teixidó, és una de les 10 que es presenta a la capital del Maresme per a les eleccions municipals del proper 26 de maig. Els hem demanat que ens resumeixin el seu programa electoral en un decàleg de propostes més detacades per a la ciutat. Aquesta és la seva elecció. 

1. 10 centres comercials a l’aire lliure

Potenciarem els 10 centres comercials a l’aire lliure que ja existeixen als diferents barris de la ciutat, per tal de revitalitzar la vida del comerç urbà.

2. Mataró, capital de l’esport femení

Promocionarem l’esport femení perquè Mataró esdevingui un referent a Catalunya.

3. N-II, un passeig obert al mar

Farem de la carretera Nacional II una via cívica oberta al mar i a la ciutadania, i així potenciarem la façana marítima de la ciutat.

4. Escola de les arts

Dotarem d’una seu física l’Escola Municipal de Música perquè conjuntament amb l’Aula de Teatre esdevinguin una moderna escola de les arts. Una possible ubicació seria l’antiga fàbrica Vapor Gordils.

5. 940 habitatges socials

Incrementarem el parc públic d'habitatges, mobilitzant els que estan buits i construint-ne i adquirint-ne d’assequibles. Lluitarem contra la pèrdua de la vivenda i els desnonaments.

6. Centre cultural Can Marfà

Farem de Can Marfà un pol d’atracció cultural que inclogui el Museu de Mataró (en la seva totalitat), la Casa de la Cultura Popular (amb totes les figures festives de la ciutat) i una zona d’oci i de restauració.

7. Aparcament a Menéndez y Pelayo

Aprofitarem diversos solars buits per adaptar-los a les necessitats del veïnat: des d’espais de lleure per a infants i joves, fins a aparcaments, com per exemple, a l’antiga escola Menéndez y Pelayo.

8. Espai polivalent Rocafonda

Construirem un espai polivalent a Rocafonda per tal de solucionar la manca d’equipaments del barri. Un lloc per a la pràctica esportiva i per fer-hi altres activitats culturals o de lleure.

9. Residència per a gent gran

Construirem una nova residència per a la gent gran, complementada amb la posada en marxa d’un nou centre de dia.

10. Auditori/Teatre/Sala de Concerts

Projectarem la construcció d’un equipament que serveixi d’auditori, teatre i sala de concerts, (una mancança important de la nostra ciutat) perquè Mataró sigui també un referent cultural.