L'alcalde, a l'Hospital de Mataró
L'alcalde, a l'Hospital de Mataró

La Guàrdia Civil cita a declarar l'alcalde de Dosrius per resistència "greu" l'1-O

Marc Bosch va haver de ser traslladat a l'hospital després de rebre diversos cops durant una càrrega policial a l'escola del poble

L'alcalde de Dosrius Marc Bosch, ha estat citat a declarar aquest dijous a la comandància de la Guàrdia Civil, a Sant Andreu de la Barca, per un possible delicte de "desobediència i resistència greu" durant el referèndum de l'1-O. Es dona la circumstància que Bosch va ser un dels ferits pitjor parats a Dosrius aquell dia. Fruit dels cops de porra dels agents que van voler requisar les urnes a l'Escola Castell, l'alcalde va haver de ser atès a l'hospital de Mataró i va haver de dur un collar cervical. A més de Bosch, també ha estat citat pels mateixos fets el president local d'ERC al municipi i regidor de Promoció Econòmica, Eduard Garcia.

Bosch participava del referèndum amb la resta de veïns del poble el passat 1 d'octubre al matí quan un ampli desplegament de la Guàrdia Civil va irrompre a les instal·lacions i es va endur tot el material relacionat amb el referèndum d'autodeterminació. En aquest municipi del Maresme, geogràficament molt dispers, els agents també van actuar al casal del nucli urbà de Canyamars, també habilitat com a col·legi electoral aquest 1-O. Com en la resta de pobles i ciutats on es van produïr incidents, la Guàrdia Civil va carregar contra persones vulnerables que eren a la porta dels col·legis.

L'alcalde, Marc Bosch, agredit per la policia

El passat 3 d'octubre, durant la jornada d'aturada general en protesta per la repressió policial, Dosrius va viure un acte multitudinari que va aplegar milers de persones, en homenatge al propi alcalde i a la resta de represaliats per la Guàrdia Civil. L'acte va començar davant de l'Ajuntament, a on diversos testimonis dels fets van explicar com van viure les càrregues policials. Seguidament es van traslladar a l'escola de Dosrius, col·legi electoral durant el Referèndum que va viure la repressió de les unitats de la Guàrdia Civil. Una jornada on es va desbordar l'emoció després de les tensions de les darreres hores.

 

 

 

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive