La foto de família dels regidors de l'Ajuntament que van firmar la declaració institucional del projecte Mataró 2022 va quedar incompleta. La CUP se'n va desmarcar i no va acudir a la signatura del document que dóna el tret de sortida oficial a aquest projecte que ha de marcar l'estratègia de futur de la ciutat.

El regidor de la CUP, Juli Cuéllar

El regidor de la CUP, Juli Cuéllar, ho justifica de la següent manera: "Estem davant d'una maniobra de distracció que únicament servirà per poder accedir a subvencions europees". La formació anticapitalista, amb dos regidors a l'Ajuntament, també es mostra "farta de tanta escenificació". "A cada comissió que es crea, es fan una foto", afegeix Cuéllar, que considera que avui "cal ser resolutius" i que aquest projecte "no té cap indici que ens porti a res en concret".

El Pla estratègic

El Pla Estratègic Mataró 2022 ha de decidir quin és el model de desenvolupament per als propers anys a la ciutat de cara a resoldre els tres grans temes citats. Dilluns passat es va signar la declaració institucional que hi posa fil a l'agulla. Tots els grups municipals que hi participen han acordat tres línies de treball: La lluita contra l'atur i la creació d'ocupació; la igualtat d'oportunitats per garantir la cohesió social i territorial; i la imatge i promoció de ciutat