"La Policia Local té ordres de no obrir avui l'Ajuntament". Aquesta és la denúncia que ha fet la CUP aquest dimarts, Dia de la Constitució. Els dos regidors de la formació, així com els quatre d'ERC, tenien previst treballar avui, 6-D, malgrat ser festiu, com a mostra de rebuig a la Constitució Espanyola. Però quan han volgut accedir als seus despatxos a l'edifici de l'Ajuntament, s'han trobat amb les portes tancades. Quelcom habitual en tots els dies festius, per la qual cosa han procedit, com afirmen que sempre fan en aquests casos a trucar a la Policia Local perquè els obrissin. "Però aquest cop el cap de torn ens ha dit que avui no pensaven obrir", assegura el portaveu de la CUP, Juli Cuéllar, que atribueix a l'alcalde, David Bote, aquesta ordre directa. 

L'Ajuntament sempre està tancat els dies festius, però segons la CUP la Policia "obre les portes de l'edifici quan els partits hi volen accedir"

Els cupaires van explicitar per carta a l'alcalde fa una setmana la seva intenció de treballar aquest 6-D al seu despatx del consistori. "No li demanàvem pas que obrís l'Ajuntament a la ciutadania, sinó que poguessim treballar com qualsevol altre dia allà on tenim tot el nostre material", apunta Cuéllar. La carta no va rebre cap resposta per part de Bote, "com sol ser habitual amb nosaltres, així que vam procedir com sempre", afegeix el regidor de la CUP. Però avui s'han trobat amb la porta tancada i ningú disposat a obrir-la. Els dos regidors han optat per anar a treballar a la seu del partit. Aquest matí també han fet acte de presència a l'Ajuntament els quatre edils d'ERC, que també tenien intenció de fer jornada laboral normal.

L'Ajuntament nega que la Policia tingui cap ordre

Des del govern municipal es contrdiu la versió de la CUP. Fonts del consistori neguen que la Policia Local tingui cap ordre concreta per barrar l'accés a ningú, sinó que simplement l'Ajuntament està tancat perquè avui és un dia festiu. Les mateixes fonts recorden que per obrir l'Ajuntament cal com a mínim un policia local i un conserge, i que no hi ha previst cap torn per a avui en els seus respectius calendaris laborals. Reconeixen, en tot cas, que van rebre una carta de la CUP on el partit comunicava la seva intenció d'anar a treballar, i que des d'alcaldia no es va respondre a l'escrit.