La manifestació veïnal. Foto: R. G.
La manifestació veïnal. Foto: R. G.

L'AV de Rocafonda acusa Bote i la Policia Local de manca de diàleg i d'afavorir la tensió

L'entitat considera inapropiada i evitable la detenció d'un dels manifestants la setmana passada quan aquest va intentar entrar al Ple

La junta de l'Associació de Veïns de Cerdanyola s'ha posicionat sobre la detenció d'un dels integrants de la manifestació que l'entitat va promoure dijous passat davant l'Ajuntament, per protestar per la situació social i de manca de seguretat que es viu al barri. En acabar la protesta un home, que no és veí de Mataró i que havia participat en la mateixa, va intentar irrompre a la sala de plens, i la Policia Local el va acabar detenint acusant-lo de desobediència i resistència a l'autoritat. 

Segons l'AV, la detenció va ser "inapropiada". L'associació relata que, en cabar la manifestació, un grup de persones de la mateixa va intentar pujar a la sala de Plens de l'Ajuntament, on s'estava realitzant el Ple municipal del mes de febrer. La sala és oberta a la ciutadania en aquests casos, amb límit d'aforament. "Creiem que en aquest moment hi hagué un greu error, en dir la policia que no es podia passar, que l’aforament estava ple i barrar el pas a tothom", afirmen en un comunicat. Segons l'AV, això no era cert ja que a la sala hi havia places buides i s'hauria hagut de respectar el dret d'entrar al recinte. 

"Si l’alcalde, responsable màxim dels fets que passaven en aquell moment, hagués dialogat amb representants de la manifestació i hagués permès entrar a la sala  aquestes persones concretes, la tensió hauria desaparegut", afirmen en el comunicat. Consideren, per tant, que la Policia Local hauria de "vetllar per la bona convivència, en comptes de tensionar més una situació que es podia haver resolt sense cap detenció".

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive