Foto: ACN
Foto: ACN

L'Ajuntament trenca relacions institucionals amb la Casa Reial

La Junta de Portaveus aprova una declaració institucional presentada per la CUP en aquest sentit, amb els vots de CiU, ERC, Volem, CUP i ICV-EUiA.

La Junta de Portaveus, celebrada ahir 23 d’octubre, va aprovar una declaració institucional presentada pel grup municipal de la CUP perquè l’Ajuntament trenqui relacions institucionals amb la Casa Reial. La proposta va ser aprovada amb els grups municipals de CiU, ERC-MÉS, VOLEMataró, CUP i ICV-EUiA. Els grups municipals del PSC, C’s, PP i PxC van votar en contra. 

Segons el text, l’Ajuntament de Mataró "reprova el discurs realitzat el 3 d’octubre de 2017 pel Rei d’Espanya, Felipe VI, i, conseqüentment, trenca les relacions institucionals amb la Casa Reial Espanyola". Es refereix al discurs realitzat per Felip VI del mateix dia 3 marcat pel "seu to bel·ligerant i partidista", segons la declaració institucional, que "va atrevir-se a qualificar d’antidemocràtics, deslleials i irresponsables els representants electes del poble de Catalunya". També li retreuen que no fes esment de la repressió polciial ni de les 900 persones ferides el dia 1 d'octubre. "Cal considerar que el Rei d’Espanya va mentir deliberadament en el seu discurs quan va dir que qualsevol persona pot defensar les seves idees dins dels respecte a la llei", afegeix l'escrit.

"Contravenint el paper de neutralitat política i ideològica que li marca la Constitució espanyola, sí que s’ha prestat a opinar en contra de les idees d’una part important de la ciutadania catalana i de la majoria dels seus representants polítics, avalant de forma implícita i partidista la via repressiva que promouen el PP, PSOE i C’s", recalca el text aprovat

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive