L'alcalde, David Bote, ha signat aquest dimecres el decret de nomenament del nou cartipàs municipal, que estableix la delegació de competències als regidors i regidores del govern format pel PSC i En Comú Podem. L'acord estableix que els Comuns es queden dues àrees: Empresa i Ocupació, liderada per Sergi Morales (que també ostentarà la segona tinença d'alcaldia), i Habitatge, encapçalada per Sarai Martínez. Els socialistes es queden la resta d'àmbits, amb força canvis respecte al mandat anterior.

Juan Carlos Jerez serà primer tinent d'alcalde i regidor d'administració, Bon Govern i Mobilitat. Arran del trencament del pacte sociovergent a meitat del mandat passat, Jerez havia ostentat la regidoria de Seguretat. Una àrea que a partir d'ara liderarà Anna Villarreal, que s'estrena com a regidora. L'advocada, de 35 anys, s'encarregarà de les competències de Policia Local, Protecció Civil i Protecció de la Salut. 

L'àrea de seguretat pública estarà a càrrec d'una regidora que s'estrena en el càrrec, Anna Villareal

Un altre pes pesant del govern, Núria Moreno, serà regidora de Promoció de Ciutat (comerç, fires, mercats, promoció internacional) i també es quedarà un apartat important, el de Llicències, que espera una important reforma ja que actualment no funciona com seria desitjable. Miquel Àngel Vadell repeteix com a regidor d'Educació i també es queda l'àrea d'Urbanisme, tot i que l'àrea de gestió d'espais públics estarà sota competència d'altres regidors. 

Elizabet Ruiz, que va substituir Joan Vinzo (mort l'any passat), serà precisament la regidora de Gestió de l'Espai Públic, que inclou equipaments municipals, a més de portar l'àrea de Gent Gran. La número 2 de la llista del PSC a les eleccions del passat 26-M, la independent Laura Seijo, que també s'estrena com a regidora, tindrà les competències delegades de Benestar Social i Promoció de la Salut. Marisa Merchan es queda la regidoria d'igualtat, Feminisme, LGTBI i Participació. Un dels homes forts del PSC, Xesco Gomar, s'encarregarà de les àrees de Transició Energètica, Sostenibilitat, Espais Públics i Serveis de Ciutat. 

L'àmbit d'esports estarà liderat per Beatriz Delgado, mentre que Cultura, una de les regidories que tothom té interès en saber en qui caurà, estarà a les mans de María José Pérez. Va concórrer dins la llista socialista com a independent, és artista i en els darrers anys ha conduït el Taller de Gravat de Mataró. Daniel Hurtado serà el regidor de Joventut i Ciutat Intel·ligent, i José Antonio Ricis, regidor delegat de Verd Urbà. 

Els regidors i regidores

Juan Carlos Jerez (PSC-CP): regidor delegat d’Administració, Bon Govern i Mobilitat.

Núria Moreno Romero (PSC-CP): regidora delegada de Promoció de Ciutat

-Miquel Àngel Vadell Torres (PSC-CP): regidor delegat d’Urbanisme, Educació i Formació Professional.

-Elizabet Ruiz Moreno (PSC-CP): regidora delegada de Gestió de l’Espai Públic i Gent Gran Activa.

-Sergi Morales Díaz (ECPM): regidor delegat d’Ocupació i Empresa.

-Laura Seijo Elvira (PSC-CP): regidora delegada de Benestar Social i Promoció de la Salut

-Marisa Merchán Cienfuegos (PSC-CP): regidora delegada d’Igualtat, Feminisme i LGTBI, i Participació.

-Xesco Gomar Martín (PSC-CP): regidor delegat de Transició Energètica, Sostenibilitat, Espai Públic i Serveis de Ciutat.

-Beatriz Delgado Castro (PSC-CP): regidora delegada d’Esports.

-Anna Villareal Pascual (PSC-CP): regidora delegada de Seguretat Pública.

-María José Pérez Carrasco (PSC-CP): regidora delegada de Cultura.

-Daniel Hurtado Díaz (PSC-CP): regidor delegat de Joventut i Ciutat Intel·ligen

-José Antonio Ricis Saavedra (PSC-CP): regidor delegat de Verd Urbà.

-Sarai Martínez Vega (ECPM): regidora delegada d’Habitatge.