Esquerra Republicana de Catalunya a Mataró demanarà eliminar tota la simbologia franquista que encara hi ha a la capital del Maresme. La formació explica que la setmana vinent es compleixen 41 anys de la mort de Francisco Franco i que cal eradicar els símbols que recorden aquesta època. Segons un estudi que han fet, encara queden 40 símbols franquistes (39 són plaques de l'antic ministeri d'habitatge). ERC recorda que l'Ajuntament ja va aprovar en ple de desembre de 2005 acabar amb aquests símbols, i que se'n van teure 141.

El partit recorda que l'Ajuntament va aprovar l'any 2005 acabar amb tots aquests símbols

També recalquen que la Llei de memoria històrica de 2007 insta a les administracions públiques a prendre "mesures oportunes per lala retirada d’escuts, insígnies, plaques i altres objectes o mencions commemoratives d’exaltació, personal o col·lectiva, de la sublevació militar, de la Guerra Civil i de la repressió de la Dictadura” franquista.

Les accions que la formació vol portar a terme és treure, amb el vist-i-plau dels propietaris dels habitatges, les plaques de l’antic Ministerio de la Vivienda amb el jou i les fletxes. Per fer-ho presentaran un prec al proper ple instant el govern a retirar la simbologia franquista de la ciutat.