Un govern alternatiu que fiscalitzi l’administració que liderarà David Bote i que faci un control efectiu sobre la seva acció de govern. Aquest és l’ambiciós rol que vol exercir ERC durant la propera legislatura com a principal força de l’oposició dins el consistori mataroní. El seu cap de llista a les eleccions del 26 de maig, Francesc Teixidó, afegeix que “anirem fent les nostres propostes de programa. Continuem pensant que és el millor programa per a la ciutat de Mataró”.

En la mesura que sigui possible, ERC intentarà desenvolupar les seves polítiques. Si el PSC blinda la majoria de temes amb el suport d’altres forces, com Ciutadans o En Comú Podem Mataró, els republicans esperen “contraposar davant la ciutadania les nostres propostes en oposició a les del govern municipal”, apunta Teixidó. ERC vol ser “l’oposició de tota la ciutat, i no només la d’un sol partit polític.”

Els republicans han doblat representació al consistori, de 4 a 8 regidors, i esperen que la legislatura els situï com a “força real d’un govern alternatiu”. Teixidó proposa una oposició “lleial, però dura. Seriosa, rigorosa, treballadora i constructiva.” ERC ja ha tingut una reunió informal amb el PSC i després de la constitució del ple tornaran a parlar. Teixidó s’ha mostrat obert a acordar grans temes de ciutat, però ha recordat que les diferències sobre com abordar el futur de Mataró Parc i del comerç del centre, per exemple, són insalvables.

Per tal d’implementar aquest “govern alternatiu”, ERC s’organitzarà a nivell sectorial i territorial. Cada regidor o regidora s’ocuparà de temes concrets dins d’una carpeta de responsabilitats pròpies i, a banda, es distribuiran per barris amb la voluntat de fer evident allò que van dir durant la campanya: Mataró, una sola ciutat.