Ple municipal Teixidó. Foto: R.Gallofré
Ple municipal Teixidó. Foto: R.Gallofré

ERC i JuntsxMataró, en contra de la resolució de la Junta Electoral sobre Torra i Junqueras

Els dos partits han presentat una moció de rebuig al Ple

El grups municipals d'Esquerra Republicana a Mataró i Junts per Mataró, han presentat conjuntament una moció de rebuig a la resolució de la junta electoral central (JEC) respecte al president de la Generalitat, Quim Torra i l'eurodiputat, Oriol Junqueras. Tal i com recorden els dos partits, el passat 3 de gener es va conèixer la decisió de la JEC d'executar la inhabilitació de Torra, i també d'acordar que Junqueras no podria tenir la condició d'eurodiputat, malgrat la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea que va dictaminar que tenia immunitat per aquesta raó.

Davant d'això, els dos partits han decidit presentar una moció al Ple, que esperen que sigui acceptada pel govern format pel PSC i En Comú Podem. "Continuant així ferms davant la defensa dels drets civils i polítics del nostre país, denunciant la repressió i amb un clam fort i clar per la llibertat", afirmen en un comunicat.

La moció considera que l'esmentada resolució de la JEC "vulnera tant l’Estatut d’Autonomia de Catalunya com el Reglament del Parlament de Catalunya". Els dos partits també recorden que el dia 5 de gener el Parlament Europeu va reconèixer com a eurodiputats al propi Oriol Junqueras, Carles Puigdemont i Toni Comín. A més, donen suport a les propostes de resolució aprovades pel Parlament de Catalunya el passat dia 4 de gener, així com les actuacions que des del Govern de la Generalitat i des del Parlament de Catalunya es prenguin "per defensar tant els drets del President com dels eurodiputats que són a la presó o a l’exili"

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive