La pancarta desplegada a la façana
La pancarta desplegada a la façana

ERC desplega la pancarta 'Les Santes us volen a casa' a la façana de l'Ajuntament durant la Crida

Els regidors de Ciutadans van abandonar el balcó de l'Ajuntament en protesta pel que consideren un atemptat a la neutralitat política

El grup municipal d'ERC va desplegar a la façana de l'Ajuntament, durant la Crida a la Festa Major, una pancarta que resava 'Les Santes us volen a casa', en referència als presos polítics a l'espera de sentència en el judici del Procés. Ho van fer des de la segona planta de l'edifici consistorial, on els republicans tenen el seu despatx. I les prop de 5.000 persones que van assistir a la crida ho van poder veure. El cartell es va penjar just després del discurs de l'alcalde, David Bote, el qual havia rebut alguns xiulets i escridassades precisament pels mataronins que li retreuen la seva postura política respecte al procés independentista.

Quelcom que no va agradar als dos regidors de Ciutadans, que eren presents com la resta de representants polítics i autoritats al balcó de l'Ajuntament mentre es desenvolupava l'acte. La portaveu del partit, Cristina Sancho, ha explicat que consideren l'acció un atemptat "contra la neutralitat de l'Ajuntament". Consideren que la façana de l'edifici, "que és de tots" no hauria de ser lloc per aquest tipus de manifestacions. "Estan excloent el 60% dels mataronins que a les darreres eleccions no van votar cap partit independentista", ha assegurat. Segons explica Sancho, van demanar a l'alcalde que actués però aquest els va respondre que, segons el Secretari del consistori, el despatx d'ERC és una sala privada a la qual no es pot accedir sense autorització per treure la pancarta. En protesta per aquests fets, els regidors de C's van decidir marxar de l'acte. "No ens hi sentíem còmodes", ha assegurat Sancho. 

 

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive