Interior de la Piscina Municipal de Mataró
Interior de la Piscina Municipal de Mataró

ERC demana que es pugui fer topless a totes les piscines de Mataró

ERC vol que Mataró se sumi al moviment ‘Mugrons Lliures’ perquè no es discrimini en funció del gènere

ERC ha presentat una proposta perquè sigui permès fer topless a totes les piscines de Mataró. Volen que la ciutat se sumi al moviment ‘Mugrons lliures’ contra la discriminació per raons de gènere i que el Ple aprovi la proposta de modificació de la normativa, en la línia del que ja han fet altres municipis catalans. 

La iniciativa de la plataforma Mugrons Lliures demana equiparar en la norma de la vestimenta entre homes i dones en les piscines del país per contra de la situació vigent:“Els homes poden anar amb la part del tors descoberta i les dones no, evidenciant així una clara discriminació de gènere i una limitació de la llibertat d’expressió”, raonen els republicans. Propostes com la que ara presenten a Mataró ja s’ha aprovat en ciutats com Barcelona, Berga, Vilanova i la Geltrú, Vilafranca del Penedès i Figueres.

Actualment la normativa municipal estipula com a necessari el banyador, una paraula que des d’ERC consideren ambigua pels diferents tipus que hi ha i perquè tracta diferent el cas dels dos sexes. En l'actualitat a l'Eurofitness El Sorrall es permet fer topless de la mateixa manera que passa a les instal·lacions del Centre Natació Mataró.

En tot tipus d’instal·lacions

Esquerra portarà al Ple una proposta que demana “abolir (si existeixen) les prohibicions que fomentin les desigualtats entre homes i dones, en especial, en la manera de vestir” i insta a les empreses concessionàries i entitats a fer pública mitjançant la pàgina web la seva normativa, lliure de qualsevol discriminació de gènere. També es vol instar els clubs i instal·lacions privades a fer el mateix i que en totes les piscines siguin visibles els cartells i rètols que autoritzin el topless.

 

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive