Teixidó i Salicrú, en la roda de premsa del partit (arxiu). Foto: ERC
Teixidó i Salicrú, en la roda de premsa del partit (arxiu). Foto: ERC

ERC acusa Bote d’estendre la por i la sensació de derrota a Mataró

ERC critica la “irresponsabilitat” de l’alcalde davant l’onada d’inseguretat que viu la ciutat

Esquerra Republicana de Catalunya ha elevat el to crític amb l’alcalde de Mataró després que David Bote culpés a delinqüents de procedència externa l’onada d’inseguretat que viu la ciutat, Per ERC l’alcalde “es renta les mans i culpa als altres” en lloc de liderar la situació. 

El principal partit de l’oposició a l’Ajuntament focalitza en l’alcalde David Bote la critica la gestió que està fent Mataró respecte l’augment de delictes i ocupacions i i les seves declaracions. “Anunciar als quatre vents la impotència davant la situació és justament un compendi de tot allò que un governant no ha de fer. Les conseqüències immediates que l'alcalde hagi admès en públic que no es veu en cor d'afrontar el problema són: haver estès la sensació de derrota, d'impotència i de por entre molts ciutadans i per altra banda, encara pitjor, que hi hagi plataformes que vulguin erigir-se en justiciers pel seu compte”, asseveren els republicans en el seu comunicat, fent clara referència a les patrulles ciutadanes organitzades els darrers dies. 

Els republicans asseguren que “la seguretat i la convivència són béns massa seriosos com per a tractar amb aquesta irresponsabilitat. A tot arreu, i també a Barcelona, tothom està fent grans esforços. Fem-los aquí també”, demanen i hi afegeixen que “els temps que ens tocarà viure seran difícils i si algú no se sent capacitat o no està a l'alçada, millor que faci un pas al costat”.


Mà estesa a demanar ajuda

ERC farà costat a l’alcalde i el govern municipal en la demanda d’ajuda davant altres administracions com la Generalitat o el Govern Central per fer front a la situació. El partit es declara “al costat de la ciutadania i del govern de la ciutat per demanar una justícia eficaç, més recursos policials i sobretot, unes sòlides polítiques socials que erradiquin de veritat el problema real que la crisi sanitària ha agreujat: la desigualtat, la pobresa, l'exclusió social, l'atur, la gana, la manca d'habitatge”.

El grup liderat per Francesc Teixidó afirma que “per demanar ajuda, cal haver fet tot allò que fos possible i encara més, havent assumit la situació, havent liderat la resposta ciutadana, havent utilitzat tots i cadascun dels mecanismes que una ciutat important com la nostra té al seu abast, començant pel cos de la Policia Local”.

 

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive