Retirada de la pancarta. Foto: CiU
Retirada de la pancarta. Foto: CiU

Els sobiranistes, farts que el PSC incompleixi els acords de Ple sobre el procés independentista

CiU, ERC i CUP denuncien que el govern municipal ha retirat cinc vegades la pancarta dels presos polítics de la façana, tot i ser un acord plenari

Els tres partits independentistes amb representació a l'Ajuntament de Mataró, CiU, ERC i CUP, estan farts que el govern municipal del PSC incompleixi, segons ells, els acords de Ple vinculats al procés independentista. Consideren que aquests incompliments són sistemàtics i asseguren que els socialistes, com a actor polític, "no respecten les regles del joc democràtic".

Les formacions ho asseguren en un comunicat arran de fets com ara que l'alcalde socialista, David Bote, hagi retirat fins a cinc vegades la pancarta que han penjat a la façana de l'Ajuntament, entre els despatxos de CiU i ERC, reclamant la llibertat dels presos polítics. Recoren que això és una proposta de resolució que es va aprovar al Ple gràcies al suport dels tres partits i a l'abstenció de Volem i ICV_EUiA. Lamenten que en cap ocasió se'sl ha notificat la retirada i que s'ha utilitzat la grua, emprant per tant recursos públics, per fer-ho. "El govern municipal utilitza recursos públics per complir la seva voluntat i incomplir l'acord democràtic", lamenten. Una pancarta, per cert, que els partits encara no han pogut recuperar malgrat que està en dependències municipals.

La pancarta.

A més, recorden que el govern es va negar a col·laborar amb el referèndum de l'1 d'octubre malgrat que el Ple va votar-hi a favor; i que tampoc s'ha fet cas a la proposta, aprovada en sessió plenària, de reservar seients lliures als actes culturals en record als presos polítics. 

 

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive