Manifestació sobiranista a l'Ajuntament.
Manifestació sobiranista a l'Ajuntament.

Els partits independentistes mataronins es plantegen una candidatura conjunta a les municipals

Un manifest impulsat per sobiranistes reclama que les forces sobiranistes s'uneixin sota una sola candidatura, a escollir en primàries obertes

Un grup de sobiranistes mataronins ha impulsat un manifest que reclama una candidatura unitària dels partits independentistes de la ciutat de cara a les eleccions municipals de 2019. El manifest, que ha avançat aquest dimecres El Periódico, considera que cal “convertir de nou les eleccions municipals en un altre plebiscit a favor de la República catalana”.

Els seus signants apunten que l’independentisme està creixent a la ciutat, prenent com a referencia el referèndum del passat 1 d’octubre on 28.266 mataronins van votar a favor de la independència, uns 1.800 més que el 9-N. Pel que fa a les eleccions al Parlament, el 21 de desembre passat 30.114 ciutadans van votar les candidatures sobiranistes al Parlament, 2.300 més que als comicis anteriors de dos anys abans. Pel que fa a les municipals, apunten que a les del 2015 les forces sobiranistes van obtenir un 39,18% dels vots, un total de 17.865. Per tant entenen que, veient els resultats de comicis posteriors, hi ha molt de marge de millora per a l’independentisme de cara a les properes municipals.

Consideren que cal “convertir de nou les eleccions municipals en un altre plebiscit a favor de la República catalana”

Davant d’aquest panorama, el manifest advoca per presentar una llista única que uneixi tots els partits sobiranistes de la ciutat, amb una “proposta programàtica unitària transversal”. Aquesta és l’única possibilitat real, segons ells, que una opció sobiranista sigui la llista més votada a la ciutat. Perquè això sigui possible, apel·len a “la responsabilitat i la generositat” de totes les opcions sobiranistes per arribar a un acord i concórrer als propers comicis amb una candidatura unitària i un programa comú. De cara a confeccionar la llista, proposen unes eleccions primàries obertes a tota la ciutadania.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive