Juli Cuéllar, en una imatge d'arxiu
Juli Cuéllar, en una imatge d'arxiu

Els Mossos detenen el líder de la CUP a Mataró, Juli Cuéllar, quan desallotjaven l'N-II

La detenció s'ha produit quan els agents han dissolt la concentració que tallava des del matí la carretera a Mataró, en protesta per la sentència del Suprem

Els Mossos d'Esquadra han detingut el líder de la CUP a Mataró, Juli Cuéllar, en el marc de l'operació per desallotjar els manifestants que havien tallat l'N-II per protestar contra la sentència del Suprem. Fonts del partit mataroní han confirmat que Cuéllar ha estat arrestat aquest dilluns a la tarda. Segons Mataró Audiovisual, fonts dels Mossos han indicat que ha estat detingut per atemptat contra l'autoritat.

L'N-II, a l'alçada de l'estació de Rodalies, romania tallada per part de desenes de ciutadans des del matí d'aquest dilluns, pocs minuts després que es conegués la sentència del Tribunal Suprem que ha condemnat a penes de presó d'entre 9 i 13 anys als líders del Procés. Cap a les 5 de la tarda agents antidisturbis dels Mossos d'Esquadra han fet acte de presència en aquest punt i han desallotjat els manifestant. Alguns d'ells han denunciat que ho han fet de forma violenta, carregant contra les persones concentrades. Hauria estat en aquest moment quan els Mossos han detingut a Cuéllar, que en les darreres legislatures ha estat regidor i portaveu de la CUP a l'Ajuntament de Mataró.

Catalunya informació ha emès un vídeo del moment de la detenció del dirigent de la CUP, on es veu com diversos agents dels Mossos el redueixen a terra, a tocar del mur de llambordes que separa la carretera de la via del tren. 

WhatsApp Image 2019 10 14 at 18.27.19

El dispositiu policial s'ha mantingut rodejant la carretera per permetre el pas del trànsit, fins que a les 18.30h s'ha iniciat la manifestació, convocada pel CDR de Mataró, en protesta per la sentència judicial. Prop d'un miler de persones marxen per l'N-II i es dirigeixen al centre de la ciutat. A les 20h hi ha convocada una concentració davant l'Ajuntament, en aquest cas promoguda per entitats sobiranistes com l'ANC i Òmnium. 

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive