La comissió executiva del PSC de Mataró ha acordat obrir una "ronda de contactes" amb totes les formacions polítiques del nou consistori. Ho ha fet després de l'aclaparadora victòria assolida el passt 26-M a les eleccions municipals de la capital del Maresme, aconseguint 13 regidors (a un de la majoria absoluta i set mes que en els anteriors comicis), quelcom que garanteix que David Bote, el seu candidat, repeteixi com a alcalde. L'objectiu d'aquestes trobades amb els partits és establir un "govern de progrés" per a la ciutat, tal i com diuen els socialistes en un comunicat.

Més enllà del PSC, hi haurà quatre partits més al consistori: ERC, amb 8 regidors (que ja ha anunciat que es mantindrà a l'oposició), En Comú Podem Mataró, Junts per Mataró i Ciutadans, cadascun d'ells amb dos regidors. Un panorama que hauria de permetre al PSC governar en solitari amb comoditat, però en el que no es descarta que pugui arribar a pactes de govern, ja sigui per a garantir la investidura prevista per al dissabte dia 15 de juny o bé per al conjunt del mandat.

"Es important tenir la mà estesa en tot moment i que cal treballar per un govern de progrés. I és en aquest sentit que s’obre la ronda de contactes", afirmen en el comunicat