Retirada del cartell. Fotos: ERC
Retirada del cartell. Fotos: ERC

El PSC fa retirar una pancarta de l'Ajuntament de Mataró amb el lema "llibertat presos polítics"

La pancarta era a la façana des de dissabte passat, penjada per ERC amb el suport d'altres partits sobiranistes

"L’Ajuntament de Mataró penjarà de forma permanent a la seva balconada una pancarta que exigeixi la llibertat dels presos polítics : Sànchez, Cuixart, Romeva, Turull, Rull, Forn, Mundó, Borràs, Bassa i Junqueras". Aquest és l'acord del Ple del consistori, aprovat en la sessió de novembre. Però com que el govern municipal del PSC no l'havia complert, ERC, amb el suport dels partits sobiranistes, van decidit tirar pel dret i van penjar al segon pis de l'Ajuntament una pancarta ben visible que hi deia "Llibertat presos polítics". Aquest dilluns al matí, però, per ordre de l'alcalde David Bote, s'ha retirat. L'empresa que ho ha realitzat, Boquet, ha hagut de fer servir una grua. 

La mateixa pancarta s'ha retirat a l'Ajuntament de Barcelona per petició de la Junta Electoral Provincial

El Ple ordinari celebrat dijous 17 de novembre va aprovar una proposta de resolució per tal que l’Ajuntament reclami activament la llibertat dels presos polítics. La proposta la va presentar el grup municipal d’ERC-MES. Es va aprovar amb el vot a favor de CiU, ERC-MES i CUP; l’abstenció de VOLEMataró i d’ICV-EUiA; i el vot contrari de PSC, C’s, PP i PxC.

La pancarta.

Aquest dilluns al matí operaris d'una empresa contractada per l'Ajuntament ha retirat la pancarta penjada pels grups sobiranistes, fent servir una grua des del carrer enlloc de despenjar-la des dels finestrals del conistori (els que pertanyen als despatxos d'ERC i CiU, des d'on s'havia penjat la pancarta). Fonts municipals han argumentat que s'ha retirat la pancarta per mantenir la "neutralitat institucional". Ho han fet després del cas que s'ha viscut a l'Ajuntament de Barcelona, que va col·locar fans un dies la pancarta "Llibertat presos polítics" al seu balcó i ara l'ha hagut de retirar per complir la resolució de la Junta electoral provincial de Barcelona. Després d'un recurs presentat per Ciutadans, l'organisme electoral provincial ha considerat, a través d'una resolució, que la pancarta i qualsevol símbol similar trenquen la "neutralitat institucional" que ha de presidir les eleccions del 21 de desembre.

Sense notificació prèvia

ERC i CIU han mostrat la seva disconformitat per la mesura. Els republicans han mostrat una "sorpresa majúscula" pel fet que s'hagi retirat la pancarta "sense cap notificació prèvia i sense cap informe jurídic". "Considerem que és una falta greu de respecte a l'acord plenari al qual va arribar el consistori mataroní", afirmen. 

 

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive