David Bote, a la seu del PSC. Foto: R. Gallofré
David Bote, a la seu del PSC. Foto: R. Gallofré

El PSC arrasa a Mataró i David Bote revalidarà l'alcaldia

Els socialistes aconsegueixen 13 regidors i es queden a les portes de la majoria absoluta amb els seus millors resultats en 20 anys. ERC, segona força amb 8 regidors

El PSC ha arrasat a Mataró, i David Bote podrà revalidar com alcalde. Els socialistes, amb el 100% dels vots escrutats, han obtingut 13 regidors en aquestes eleccions municipals del 26 de maig, aconseguint els seus millors resultats a la capital del Maresme en els darrers 20 anys. S'han quedat a un sol edil de la majoria absoluta, i han tret molta distància a la segona força. Aquesta és ERC-Mes, que amb 8 regidors ha aconseguit uns bons resultats (ha doblat el nombre de regidors respecte a l'actual mandat) però s'ha quedat molt lluny de l'objectiu que s'havien marcat: guanyar a Mataró. 

Molt lluny queden les vuit candidatures restants que es presentaven a Mataró. Només tres d'elles aconsegueixen representació al consistori, deixant un panorama molt diferent al Ple municipal comparat amb el present mandat, on hi havia regidors de nou partits diferents. En Comú Podem Mataró, la candidatura que uneix Catalunya en Comú (ICV, entre d'altres) i Podem, ha aconseguit ser la tercera força, però s'ha quedat en tan sols dos regidors, lluny de les aspiracions que s'havien fixat. Això sí, el fet de ser tercera força i que el PSC no hagi aconseguit la majoria absoluta els converteix en candidats per un possible pacte de govern amb els socialistes. 

Junts per Mataró és la quarta força amb dos regidors, resultats decebedors per a un partit (ex-CiU) que fa dos mandats va ostentar l'alcaldia i que el 2015 va assolir cinc regidors. C's també perd representants i es queda amb dos regidors (tres en l'actual mandat). La formació de Cristina Sancho és la darrera que aconsegueix representació: les altres cinc es queden fora. Entre elles formacions històriques del Ple municipal com el PP, que pateix un autèntic daltabaix i queda tan sols en vuitena posició. Els supera Vox en la seva primera participació a les eleccions municipals mataronines, sense que aconsegueixin entrar a l'Ajuntament. La CUP tampoc ho assoleix i per primer cop des de l'any 2007 es queda sense regidors. Tanquen la llista Primàries Mataró i VOLEMataró. 

Els resultats, al detall

El PSC ha aconseguit 21.518 vots, el que suposa el 38,73% i 13 regidors. El segueix Esquerra amb 14.555 vots i el 26,20% i vuit regidors. Molt lluny queden els altres tres partits que entren al consistori: En Comú Podem, amb 3.744 vots i 2 regidors; Junts per Mataró, amb 3.631 vots i dos regidors: i Ciutadans, amb 3.411 vots i també dos regidors. La resta de formacions no arriben al 5% dels vots i queden fora del consistori.

Amb aquests resultats, el PSC aconsegueix multiplicar els resultats de 2015, on va guanyar amb 8.420 vots. L'augment d'ERC també és significatiu, perquè passa de 6.648 a més de 14.000, tot i que serà insuficient. La resta de partits han baixat respecte els anteriors comicis.

Així queda repartit el proper consistori mataroní:

resultats mataro

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive