Façana de l'Ajuntament de Mataró.
Façana de l'Ajuntament de Mataró.

El PSC aprova els pressupostos municipals de Mataró amb el suport de C's i dels Comuns

L'abstenció de CiU, ERC, Volem i PP també ha permès que finalment el govern municipal aprovi els comptes municipals

Mataró comptarà amb pressupost municipal per al 2019. Ha estat un camí llarg i tortuós per aconseguir-ho, ja que el govern municipal ha hagut de superar el rebuig inicial. A finals de l'any passat no els va ni poder portar a tràmit perquè no va comptar amb prou suports. Però després de tornar a seure a la taula de negociacions, els socialistes han pogut convèncer prou grups municipals per guanyar-se els vots necessaris. En el ple celebrat dijous passat els comptes municipals es van aprovar definitivament, amb els vots a favor de PSC, C's, ICV-EUiA i la regidora Sarai Martínez. CiU, ERC, VOLEM i PP es van abstenir, i PxC, CUP i l'ex C's Víctor Paramés hi van votar en contra.

D'aquesta manera, per quart any consecutiu els socialistes han aconseguit aprovar pressupostos, malgrat que governen en franca minoria amb tan sols sis regidors. El pressupost d'aquest 2019 puja a 145,55 milions d'euros, un 6,7% més que l'any passat, mentre que l'endeutament municipal se situarà en un 75,76%. Pel que fa a les novetats respecte a l'aprovació inicial dels pressupostos, destaquen els 600.000 euros més d'inversió que es destinaran al polígon de Mata i Rocafonda, a l'impuls d'un equipament al front marítim pendent de determinar i a rehabilitació d'edificis amb patologies. Aquestes inversions hauran de comptar, segons les previsions municipals, amb una subvenció de la Diputació de Barcelona (250.000 €) i d’un nou préstec (350.000 €).

Un total de 21,63 milions d'euros conformaran la partida destinada a inversions, la més elevada del mandat. Les més destacades, tal i com ja s'havien anunciat, son el projecte del Centre d’Acollida d’Animals de Companyia (960.942 €); el nou Espai Mataró a Can Xammar on se centralitzin totes les gestions de la ciutadania amb l'administració municipal; l’espai zona jove de Rocafonda (250.000 €); la connexió de diferents equipaments educatius al Tub Verd (206.969 €); l’equipament cívic al Palau (115.000 €) o la reparació de la xemeneia de la Tíntex situada a la plaça de l’Assemblea de Catalunya (100.000 €).

Pel que fa a l'habitatge, s'hi destinaran 2,2 milions, la majoria dels quals a fons d'inversió per a la compra de pisos que es destinaran a vivenda social. També hi haurà 400.000 euros per a la rehabilitació d'habitatges a Cerdanyola i Rocafonda, i 200.00 euros més per a fer el mateix al barri de Cirera. Cal recordar les partides en matèria de mobilitat: 700.000 euros pel nou servei del Mataró Bus i el desplegament de la nova xarxa, que s'ha de presentar enguany, i gairebé 600.000 al pla de Mobilitat, entre ells 300.000 euros d'una subvenció de la Diputació per a unes escales mecàniques entre Cirera i Via Europa. 

 

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive