L'Hospital de Mataró registra nous casos de coronavirus.  Foto: R.Gallofré
L'Hospital de Mataró registra nous casos de coronavirus. Foto: R.Gallofré

El líder de Vox Maresme, involucrat en un presumpte cas d'accés a dades mèdiques privades

L'Hospital de Mataró, on treballa José Maria Pérez Garrido, el va suspendre de sou i feina però ell nega que hagi comès cap falta

El coordinador de Vox al Maresme, el mataroní Jose María Pérez Garrido, ha estat sancionat amb una suspensió de sou i feina de 45 dies per part del Consorci Sanitari del Maresme, gestor de l’Hospital de Mataró. La sanció estaria vinculada amb el fet que Pérez Garrido, treballador de l’Hospital des de fa més de 30 anys, hauria accedit a una base de dades a la qual no tenia autorització. Fonts del partit asseguren que aquesta acusació no és certa, malgrat que el seu coordinador va acceptar la sanció en un acte de conciliació als jutjats de Mataró.

El diari digital Crónica Global va publicar la setmana passada que Pérez Garrido va ser denunciat per un pacient a qui el coordinador de Vox havia atès al centre hospitalari mataroní, per un presumpte accés sense autorització a les seves dades privades mèdiques. Aquest fet va comportar que l’Hospital li obrís un expedient disciplinar que va desembocar, el 19 de setembre passat, en una sanció que en primera instància era de 60 dies. L’Hospital no ha confirmat els motius de la sanció ja que, consultat per Capgros.com, no ha volgut fer declaracions sobre aquesta qüestió perquè considera “un fet intern que ja ha quedat solucionat”. Pérez Garrido tampoc ha volgut comentar els fets, a petició d'aquest mitjà. 

Pérez Garrido es va mostrar en desacord amb l’expedient i la sanció aplicada pel Consorci ja que considerava que no havia comès cap falta, i va portar els fets al jutjat social de Mataró. El 20 de febrer passat s’hi va celebrar un acte de conciliació laboral. En el document de l'acta, al qual ha tingut accés capgros.com, s'hi recull que l’empresa es va ratificar en la carta de sanció però va oferir reduir els dies de sanció imposats al treballador de 60 a 45 dies. El treballador va acceptar l’oferiment de l’empresa malgrat no compartir els motius de la sanció.

Vox ha emès un comunicat on assegura que el procés és d’ordre laboral i no penal, i que Pérez Garrido no ha estat condemnat per cap tribunal. Segons es desprèn del mateix comunicat, el polític mataroní es troba en situació “d’incapacitat temporal”, és a dir, de baixa, des del passat setembre, el mateix mes en què l’Hospital li va comunicar la sanció. Garrido també ha anunciat una querella contra Crónica Global per l’article que han publicat sobre aquest fet.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive