L'Ajuntament de Dosrius
L'Ajuntament de Dosrius

Dosrius venç a la Delegació del Govern als jutjats

El jutge avala que el municipi maresmenc pagui la quota de l'AMI i desestima el recurs interposat per Llanos de Luna

Un jutge ha avalat el dret de l'Ajuntament de Dosrius a pagar la quota anual a favor de l'Associació de Municipis per la Independència. Ho ha fet resolent en contra del recurs contenciós administratius presentat per la Delegació del Govern Espanyol a Catalunya. El jutge resol que els estatuts de l'AMI estableixen el deure de contribuir al sosteniment econòmic de l’entitat i, per tant, com a municipi adherit, el consistori dosriuenc té l’obligatorietat de fer el pagament d’aquesta quota.

Segons el jutge, els municipis que formen part de l'AMI estan obligats a pagar la quota anual

El consistori del municipi maresmenc, governat per ERC amb el suport de dues forces locals, es va adherir a l'AMI el juliol de l'any 2015. Malgrat que la quota anual de Dosrius a l’AMI és de 750€, finalment al 2015 es va pagar la meitat perquè l’ingrés es va produir al segon semestre. La Delegació del Govern Espanyol a Catalunya va interposar un recurso contenciós administratiu a principis de l'any 2016, llavors encara amb Maria de los Llanos de Luna al capdavant.

Contra els municipis que "promoguin l'autodeterminació"

Segons reclamava la Delegació del Govern al recurs, "els ens municipals no poden, al marge de les seves competències legals, posar les seves potestats al servei d'idees o projectes polítics determinats que promoguin l'autodeterminació". El jutge ha entès, però, que el recurs interposat no era en desacord amb la pertinença de Dosrius a l'AMI, sinó contra el pagament de la quota anual a l'entitat, i ha resolt que Dosrius està obligat a pagar-la com a membre de l'entitat, tal i com entén el propi consistori.  

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive