Alerta Solidària ha demanat que la Generalitat retiri l'acusació particular contra Juli Cuéllar, detingut el 14 d'octubre pels Mossos d'Esquadra a Mataró durant el tall de la carretera N-II en les jornades de protesta després de la sentència de l'1-O. Aquest dimarts Cuéllar, membre de la CUP i exregidor de la formació a la capital del Maresme, havia de declarar davant el jutge número 5 de Mataró, però la declaració s'ha suspès per motius d'agenda.

Sí han pogut declarar els agents dels Mossos, i segons el portaveu d'Alerta Solidària, Xavier Pellicer, ho han fet de manera "contradictòria". Pellicer assegura que "hi ha proves documentals que deixen fora de dubte que és falsa la versió policial". Alerta Solidària demana l'arxiu del cas. Una cinquantena de persones han donat suport a Cuéllar a les portes dels jutjats.

Segons van confirmar els Mossos d'Esquadra després de la detenció, Cuéllar està acusat "d'atemptat a l'autoritat". Els mateixos Mossos van informar que un agent va resultar ferit lleu a causa de la resistència presentada per Cuéllar. Diversos vídeos mostraven que en el moment de la detenció, varis agents van reduir Cuéllar al terra, prop del mur de llambordes que separa l'N-II de les vies del tren, prop de l'estació de Rodalies de Mataró, on va tenir lloc la manifestació.