Fernàndez
Fernàndez

capgros.com

David Bote, alcalde de Mataró

El candidat del PSC rep el suport del seu grup i de CiU per convertir-se en el cinquè alcalde de l'etapa democràtica a la capital del Maresme

El socialista David Bote Paz ja és l'alcalde de Mataró per al mandat 2015-2019. Bote ha rebut els vots del PSC i de CiU (11 dels 27 regidors), en el llarg ple de constitució de ha tingut lloc aquest dissabte al migdia a l'Ajuntament de Mataró. Bote, del PSC, s'ha convertit en el cinquè alcalde de l'etapa democràtica al consistori mataroní, prenent el relleu de Joan Mora (CiU). Bote encapçalarà un govern sociovergent, rubricat aquest mateix matí en el pacte "Pel Progrés de Mataró"que també inclou el repartiment de càrrecs i el cartipàs. 

El Ple s'ha allargat prop de dues hores després de la intervenció dels 9 grups que conformen l'actual Ajuntament mataroní, xifra que suposa un rècord entre els consistoris catalans. Els nou partits que es van presentar a les eleccions han aconseguit representació: PSC, CiU, ERC, VOLEMataró, Ciutadans, PP, CUP, PxC i ICV-EUiA. Excepte CiU, que ha donat el seu suport a Bote en el marc del pacte amb el PSC, la resta de partits han votat per al seu alcaldable, tal i com estava previst. 

"Nosaltres, Mataró"
Amb la vara i el bastó d'alcalde, rebut de mans del regidor de CiU, Quim Fernàndez, Bote ha fet el seu primer discurs com a alcalde de la capital del Maresme. "Nosaltres, Mataró", ha estat el leitmotiv del seu discurs, amb la voluntat "d'agrupar-nos entorn del fet indiscutible que ens uneix, el compromís i la passió per la nostra ciutat". Des d'aquesta voluntat col·lectiva, espera aconseguir superar la crisi econòmica "que és un corcó que dia rere dia mina els pilars sobre els quals descansa la nostra ciutat". 

Bote ha recordat que el primer alcalde de l'Ajuntament democràtic mataroní, Joan Majó, ho va ser amb el suport del PSUC i CiU, i ha assenyalat que avui els pactes també són necessaris. "No podem veure la política com un niu d'interessos propis, sinó com una oportunitat per obrir i enriquir el relat de ciutat". En aquest sentit, ha convidat tots els grups "al diàleg i al consens".  "Per abordar els reptes als que ha de fer front la cituat, el govern necessita una majoria més àmplia", ha recordat a la resta de formacions.  

Economia, treball i educació
"L'arribada del Corte Inglés no serà fàcil, i demano generositat a tots perquè no ens ho deixem perdre", ha apuntat el nou alcalde, com a puntal per fer florir l'activitat econòmica, un àmbit on també ha destacat el comerç, el port i el TecnoCampus. Elements claus, considera, per millorar les xifres d'atur, així com "unir treball i educació" en una sola àrea. "L'educació és un motor per al progrés i per a la competitivitat de la nostra economia". 

També ha citat com a amenaces "la pobresa i la convivència" que estan "íntimament correlacionades". "La convivència és un tresor que cal preservar", ha afegit. Bote s'ha compromès, d'altra banda, a un govern transparent, que doni rendiment de comptes i que treballi per "una ciutat vertebrada socialment, oberta al món, progressista, més justa i amb igualtat d'oportunitas". 

Agraïment a la família i els amics
En el torn d'agraïments, ha citat noms com els exalcaldes Joan Antoni Baron o Manuel Mas, al seu equip de candidatura, a la "generositat" de Quim Fernàndez i CiU, i també per als seus amics i família. "Madre, tu alma y la mía son una. Padre, tú eres el viento que agita mis alas. Hermanos y amigos, mis huesos, mi carne, mi corazón", ha dit, saltant puntualment al castellà. 

Bote ha fet el discurs davant d'una sala de Plens a vessar, on hi havia tres dels exalcaldes mataronins, Joan Mora, Joan Antoni Baron i Manuel Mas, i el Primer Secretari del PSC català, Miquel Iceta. 

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive