ERC i Junts pe Mataró, els dos partits independentistes amb representació a l'Ajuntament de Mataró, van demanar la convocatòria d'un Ple extraordinari per posicionar el consistori sobre la sentència del Suprem que estableix dures penes de presó als líders polítics i socials del Procés. Ho van fer la setmana passada i en teoria s'havia de convocar en un termini màxim de 72 hores, segons estableix el reglament, que també marca que el Ple s'ha de celebrar si un determinat número de regidors ho reclama.

Finalment el Ple tindrà lloc aquest dimecres, dia 23, a les 9 del matí. Una decisió que no ha agradat gens als dos partits que el reclamen. En un comunicat, constaten que "aquest horari impedeix a la pràctica la participació de tots aquells regidors dels grups de l’oposició, que per les seves obligacions laborals i professionals, els serà impossible assistir i participar del debat". A més, afirmen que "el govern municipal pretén que aquest Ple, d’una gran rellevància política, passi el màxim de desapercebut per la ciutadania, que difícilment el podrà seguir a aquesta hora" Davant d'això, els regidors dels Grups Municipals d’ERC-Moviment d’Esquerres i Junts per Mataró, expressen el "més enèrgic rebuig a aquesta decisió".

Fonts de l'Ajuntament han mostrat la seva sorpresa davant aquest tipus de crítiques, ja que tal i com indiquen, altres municipis de la comarca amb governs independentistes, han convocats plens d'aquest tipus també pel matí, com Arenys de Mar (9.30h), Caldes (8h) o Vilassar de Dalt (13h) i Cabrils (11h).