Fernàndez
Fernàndez

CiU no trencarà amb el PSC a Mataró malgrat les divergències pel referèndum

El grup municipal manté que s'ha de complir el pacte, tot i que la direcció local del partit vol consultar-ho amb la militància

El cap del grup municipal de CiU a l'Ajuntament de Mataró i primer tinent d'alcalde de la ciutat, Joaquim Fernández, defensa que el pacte de govern amb el PSC "funciona bé" i assegura que s'estan complint tots els punts de l'acord signat el 2015: "No hi ha motiu per trencar-lo", afirma en declaracions a l'ACN.

Les seves declaracions arriben una setmana després que la direcció local del PDeCAT hagi anunciat una consulta a la militància per decidir si cal mantenir o no l'acord de govern amb els socialistes pel seu rebuig al referèndum de l'1-O. "El dia que es convoqui l'assemblea esperem que puguem explicar tot allò de positiu que té el pacte", ha etzibat Fernández en resposta a la proposta airejada per la direcció local del partit.

Quim fernàndez assegura que s'estan complint tots els punts de l'acord signat el 2015: "No hi ha motiu per trencar-lo"

"A l'acord signat es plantejaven actuacions a partir de dos programes electorals diferents i en qüestions d'àmbit nacional tots dos tenim llibertat d'acció sense que això generi enfrontaments entre els grups". El cap de files de CiU defensa així la possibilitat de mantenir l'acord de govern amb el PSC, independentment de les divergències per l'1-O. Fernández lamenta que aquesta estabilitat es pugui fracturar per aquests "altres factors" de política nacional i que, sobre el paper, no ha d'hipotecar l'acord entre CiU i el PSC per governar la ciutat. Tot i això, la direcció local del PDeCAT està disposada a plantejar aquesta possibilitat i sotmetre-la a la decisió de la militància. "No hi ha motius", insisteix Fernández.

El primer tinent d'alcalde de Mataró defensa "la feina feta pels regidors del grup i pel conjunt del govern municipal" perquè, assegura, també se sent "corresponsable" de la feina dels regidors socialistes" i així o traslladarà a l'assemblea del PDeCAT. "Si la militància decideix una altra cosa ja veurem què passa", conclou.

 

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive