un instant de la concentració. Foto: ACN
un instant de la concentració. Foto: ACN

capgros.com / ACN

Centenars de mataronins denuncien la "farsa" del judici de l'1-O

Els manifestants acusen l'Estat d'atemptar contra drets fonamentals "amb els hereus del franquisme"

Centenars de persones han omplert aquest dimarts al vespre el centre de la Riera de Mataró, davant l'Ajuntament, per denunciar la "farsa" del judici de l'1-O. Durant la protesta s'han llegit diversos manifestos per acusar l'Estat d'actuar "amb connivència amb hereus del franquisme" per tal d'atemptar contra els drets fonamentals dels catalans. El president local d'Òmnium, Carles Estapé, denuncia que Vox, fiscalia i advocacia de l'estat vagin "del bracet" en aquesta croada. Com s'ha fet des de diferents punts del territori, les entitats han fet una crida a la "mobilització permanent" per continuar fent passes cap a la república.

Els convocants han reclamat "coratge i força" a la ciutadania per mantenir aquesta nova onada de mobilitzacions en les que demanen "exercir la dissidència i la desobediència civil, si cal". Asseguren que ara és moment de defensar amb determinació els drets civils i polítics perquè "estan amenaçats".

"Estan jutjat la democràcia, però decidir, l'autodeterminació o votar no és delicte", asseguren. Davant l'Ajuntament de Mataró, els concentrats en l'inici d'un judici "clau i que marcarà el futur" han llençat consignes es solidaritat amb els presos independentistes i a favor de la independència. Els manifestat han mostrat pancartes en català i en anglès.

A més dels càntics, la banda sonora l'han posat 'A Galopar', de Rafael Alberti, i 'Silenci', de Lluís Llach.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive