Un dels talls de carretera que s'estan vivint al país. Foto: ACN
Un dels talls de carretera que s'estan vivint al país. Foto: ACN

Carreteres tallades i piquets a les primeres hores de vaga a Mataró

Aquest dijous, dia 21, hi ha convocada una vaga general i l'Ajuntament ha declarat els serveis mínims

El matí d'aquest dijous 21 de febrer, dia de Vaga General, s'ha aixecat mogut a Mataró. Diverses de les carreteres que la uneixen amb Barcelona i el Vallès han viscut talls de protesta per la vaga. A més, s'han format piquets en els quals ha intervingut la policia.

Al conjunt de Catalunya una desena de carreteres han patit afectacions de trànsit des de les 6 del matí. Segons ha informat el Servei Català de Trànsit, hi ha diverses carreteres maresmenques, en concret la C-60 entre Mataró i La Roca del Vallès, i també la C-32 al Masnou en sentit Mataró.

D'altra banda, els Mossos han identificat diversos dels activistes que havien format un piquet a la porta de les cotxeres de Mataró Bus. Segons ha informat el col·lectiu Fora Rondes, hi han intervingut els antiavalots de les ARRO que han fet fora el piquet, han identificat els activistes i han denunciat una persona per desobediència. 

Aquest dijous, dia 21 de febrer, hi ha una vaga convocada per l’organització sindical Intersindical-CSC. Es tracta d'una convocatòria que compta amb el suport de desenes d'organitzacions socials, polítiques i sindicals i que, malgrat tenir motivacions laborals, s'inscriu en el context del judici contra l'independentisme al tribunal Suprem.

Davant d'aquesta situació, l’Ajuntament de Mataró ha decretat els corresponents serveis mínims per garantir el funcionament dels serveis públics essencials. Pel que fa al Sistema Intern d’Atenció a Urgències (SIAU) el personal assignat a aquest dispositiu d’urgències haurà d’estar disponible per cobrir les eventualitats que sorgeixin fora de l’horari laboralPer la seva part, la Policia Local farà el servei ordinari. Pel que fa al transport públic, Mataró Bus té previst oferir el servei amb normalitat, tot i que alerta que amb motiu de les mobilitzacions programades els horaris de totes les línies es poden veure afectats. L’empresa municipal Aigües de Mataró només mantindrà el servei d’avaries en funcionament.

Cal tenir que compte que la majoria d'escoles i instituts estan comunicant a les famílies que aquest dijous hi haurà vaga i que per tant establiran serveis mínims ja que no poden garantir el desenvolupament normal de classe. 

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive