Bote, atenent els mitjans durant la nit electoral. Foto: R. Gallofré
Bote, atenent els mitjans durant la nit electoral. Foto: R. Gallofré

capgros.com / ACN

Bote prioritza un govern "estable" amb els comuns a Mataró

L'alcaldable socialista intensifica els contactes per poder presentar l'acord abans de la investidura d'aquest dissabte

L'alcalde en funcions de Mataró i candidat a la reelecció, David Bote (PSC), treballa per poder arribar a un acord de "govern de progrés" amb Mataró En Comú Podem abans de dissabte: "És el que ens ve de gust i el millor per Mataró", assegurat en una entrevista a l'ACN. Bote, que el 26-M es va quedar a un regidor de la majoria absoluta, vol que hi hagi un govern "ampli i estable", després d'un mandat governant en minoria –primer de la mà de CiU i després de l'1-O en solitari, amb només sis dels 27 regidors. Això, però, ho vol fer compatible amb un govern "obert" i "dialogant" a la resta de grups: "Hem practicat una política de mà estesa que ha donat fruits i que demostra que aquesta ha de ser la manera de fer".

Tot i que Bote te garantida la seva investidura el pròxim dissabte, que sigui en primera o segona volta dependrà de les converses de darrera hora amb els comuns per fer govern plegats. El PSC, amb tretze regidors, aspira a sumar els dos d'En Comú Podem i arribar als quinze, un per sobre de la majoria absoluta. Els contactes s'intensifiquen aquest dimecres i dijous i els socialistes esperen que l'assemblea prevista per divendres pugui ratificar l'acord.

"Per nosaltres és molt important poder garantir un govern de progrés ampli i, si pot ser abans de la investidura, millor"

Segons ha detallat Bote en l'entrevista amb l'ACN, el pacte amb els comuns és l'opció que més s'ajusta a la interpretació que fan els socialistes dels resultats electorals. "Per nosaltres és molt important poder garantir un govern de progrés ampli i, si pot ser abans de la investidura, millor. Les converses han començat i cal veure com evolucionen", ha assegurat l'alcaldable del PSC. 

foto 3514271

Al marge de si el futur govern acaba sent de quinze, com sembla, o es queda en els tretze regidors socialistes, la voluntat de Bote es mantenir un esperit "dialogant" amb la resta de formacions polítiques i assegura que aquesta és part de la clau de l'èxit de la seva candidatura. "Els grans temes s'han de parlar amb la majoria del ple i amb aquesta perspectiva enfoquem aquests quatre anys", afirma.

"Els grans temes s'han de parlar amb la majoria del ple i amb aquesta perspectiva enfoquem aquests quatre anys"

No amaga, però, que també hi ha influït positivament l'auge socialista arreu del país després dels resultats de les eleccions generals a Catalunya: "Pedro Sánchez va obrir un nou escenari a Espanya amb la derrota de les tres dretes". Sobre els resultats a Mataró es mostra "satisfet" per la confiança de la ciutadania, però assegura que signifiquen també una "gran responsabilitat" pels pròxims quatre anys.

 

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive