Anna Brun, al passeig Marítim de Mataró. Foto: R. Gallofré
Anna Brun, al passeig Marítim de Mataró. Foto: R. Gallofré

Anna Brun (Primàries): des del mar per posar Mataró en valor

La candidata de Primàries Mataró, entra en política sense renunciar a l’idealisme per intentar que la ciutat exploti tot el seu potencial

Com a mínim tres matins per setmana, Anna Brun veu sortir el sol des de primera línia de mar, de camí cap al Centre Natació Mataró. La psicòloga infantil, alcaldable de Primàries Mataró, lamenta que aquest sigui un espectacle que no tothom pugui gaudir habitualment. “Te n’adones que vivim en un lloc privilegiat, que tenim aquest mar preciós, la muntanya, un clima perfecte, i que com a ciutat mai ho hem sabut explotar del tot”, destaca. Brun sempre ha tingut en ment la idea que la capital del Maresme té potencial per ser molt millor. Però fins ara no s’havia atrevit a entrar en política per intentar fer-la realitat. “La família sempre em deia que la política és trepitjar-se els uns als altres, i que aquells que som altruistes i que volem ajudar els demés ho passem fatal”. Brun, però, ha trobat en Primàries un projecte diferent, on “els protagonistes som tots”. Primàries, nova força en l’àmbit independentista que compta amb el suport de l’ANC, aposta per una forma diferent de fer política on els seus el cap de llista i el programa electoral, i en el futur bona part de les accions de govern, són escollits per votació oberta. 

“Com a psicòloga estic acostumada a ajudar la gent a solucionar problemes, escoltant pros i contres per prendre decisions, i això és el que vull aportar a la política”, afirma Brun mentre albira l’horitzó marítim mataroní. “Ja ho sé que sembla que vagi amb el lliri a la mà i pequi d’idealista, però jo sóc així”, reitera. Un idealisme que impregna també moltes de les propostes del seu partit per a la ciutat. Per exemple, en l’àmbit de la seguretat: “No se soluciona posant més policia; també cal educació social. Tots aquests adolescents i joves que poden caure en la delinqüència, si els poses en valor, els fas entendre que hi ha quelcom en el que són bons, marxen d’aquesta via. Si només els castigues, s’enrabien i s’estanquen. Cal més empatia”, diu.

“Tenim molta gent cobrant l’atur que com a contraprestació ens ha d’ajudar a posar en valor allò que tenim a la ciutat”

 Per a Brun, el principal problema de Mataró és la “mala gestió” per part de l’Ajuntament, i la pobra imatge que donen equipaments com el port, al costat del qual fem aquesta entrevista. “Està brut i molt tercermundista, sembla que siguem al Marroc”, diu, literalment. I per solucionar-ho aposta per una idea controvertida. Apunta que hi ha molta gent a Mataró sense feina que està cobrant un atur que es paga “entre tots”. Com a contraprestació a aquest fet, considera que aquelles persones sense feina que coneguin un ofici haurien d’ajudar a posar allò que la ciutat té en valor, per exemple posant-los a treballar al port avui tan decadent per fer-lo lluir i que i torni a ser atractiu. Els aturats, afegeix, que aprofitin per estudiar o bé que donin un servei a la ciutat. 

Anna Brun Primàries  entrevista

Tornant a mirar al mar, per a Brun el principal potencial econòmic de Mataró radica en el desenvolupament del front marítim, amb el port i els esports nàutics com a referents. També en els entorns agrícoles i el producte de proximitat, així com el TecnoCampus. “Ha de preparar la gent que ens ajudi a reindustrialitzar Mataró”, constata. La candidata de Primàries també es fixa en la necessitat de revifar el comerç urbà, de nou des d’un punt de vista agosarat. “Hi ha botigues que són ‘colmados’ tercermundistes, com pot ser que es permeti que estiguin així i després a aquell qui es vol construir una casa li posen tota mena d’impediments estètics i arquitectònics?”. La seva aposta passa perquè els establiments del centre siguin “botigues-taller” on els clients també puguin aprendre a crear el seu propi producte. “Cal lligar comerç, educació i lleure”, afirma. I el Mataró Parc? S’ha d’ampliar? “Això ho ha de decidir Primàries, després que els oferim tota la informació, els pros i contres de l’operació. Cal empoderar la gent”, diu. 


La candidata, en cinc preguntes

 Per què vols ser alcaldessa? 
- Per deixar un món millor, i per fer Mataró millor.

 Què és el que més t’agrada de la ciutat?
- El mar i la muntanya, la natura que ens envolta.

 I el que més et preocupa de Mataró?
- La mala gestió de l’Ajuntament.

 Quina serà la teva primera mesura com a alcaldessa?
- Ho decidiran des de Primàries.

 Amb qui no pactareu per formar govern?
- Amb ningú del bloc del 155.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive