-
-

capgros.com / ACN

Alcaldes d'ERC al Maresme denuncien als jutjats "l'assetjament de grups violents d'extrema dreta"

Assenyalen el "comando" dels 'Segadors del Maresme' impulsat per un candidat de Vox a Mataró

 Sis alcaldes d'ERC al Maresme han presentat una denúncia conjunta per "l'assetjament constant" de "grups violents d'extrema dreta". La situació, expliquen, es ve repetint des del referèndum de l'1-O i s'ha intensificat en els darrers mesos amb assetjament directe als domicilis i negocis familiars dels alcaldes. Els denunciants expliquen que les denúncies individualitzades que s'havien anat presentant s'havien arxivat i és per això que ara es persones de manera conjunta per exigir als tribunals una "visió global dels fets" que demostraria una clara "persecució ideològica". En aquest sentit, demanen que hi hagi un sol procediment que agrupi totes les causes i assenyalen com a principals responsables dels atacs el "comando" dels 'Segadors del Maresme', un grup impulsat pel número dos de Vox a Mataró.

Els alcaldes republicans han denunciat amenaces, coaccions i atemptat contra l'autoritat contra els alcaldes de Vilassar de Dalt, Xavier Godàs; Sant Andreu de Llavaneres, Nani Mora; Arenys de Mar, Annabel Moreno, i Vilassar de Mar, Damià del Clot. A més també denuncien delictes de danys al mobiliari públic a Teià, Dosrius, Vilassar de Dalt i Vilassar de Mar. Segons relata la denúncia "el fil conductor que mou totes les actuacions" és la "persecució ideològica dels càrrecs electes", una situació que els alcaldes republicans titllen en el seu escrit "d'extrema gravetat".

La denuncia recorda que cap altre alcalde del PSC o el PDeCAT "que també governen molts ajuntaments" ha patit situacions similars. Segons l'alcalde de Vilassar de Mar, Damià del Clot, aquest context suposa un "agreujant per motius de discriminació ideològica". L'alcalde vilassarenc, advocat i impulsor de la denúncia conjunta, alerta que els responsables dels fets són "grups violents d'extrema dreta" i a l'escrit que s'ha presentat als jutjats ja s'identifiquen alguns. En concret, apunten cap a un veí de Mataró conegut en l'entorn unionista per les seves accions contra els llaços grocs i les estelades que hi ha als espais públics, Santiago Pulido. També s'acusa el "comando" dels 'Segadors del Maresme', liderats pel número dos de Vox a Mataró, José Casado.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive