La mort de Moisès Maicas, ara fa gairebé dos anys, va ser un cop molt dur per a la cultura mataronina. Maicas, home de teatre, estava molt arrelat a Mataró, i era una figura molt respectada a la ciutat i al país en l’àmbit de les arts escèniques. Aquest dissabte, dia 13, es presenta un llibre que en recorda la seva figura i trajectòria. Porta per títol ‘Moisès Maicas. La passió pel teatre’, i l’ha editat l’Ajuntament de Mataró amb el patrocini de l’Institut del Teatre. Familiars i professionals del teatre que van treballar amb ell hi recullen els seus testimonis, vivències i experiències al voltant d’un creador únic. 

El llibre inclou poesies, cartes, textos, records i fotografies. La primera part està conformada per escrits de familiars directes, i a la segona s’hi recullen escrits de directors de teatre, dramaturgs, actors i actrius, artistes, músics, crítics de teatre o periodistes. El repàs exhaustiu de la trajectòria de Maicas va a càrrec del crític de teatre Santi Fondevila, que viatja des dels inicis del mataroní aprenent  de referents com ara Fabià Puigserver o Lluís Pascual, fins als darrers projectes que va dur a terme a l’escenari.

Creadors internacionals

Un dels atractius del llibre és la presència de textos de dos creadors internacionals com és el cas del director alemany Jürgen Ellinghaus i del dramaturg i director francès Valère Novarina. També s’hi inclouen articles de Herman Bonnín, Feliu Formosa i Jordi Coca, entre d’altres noms catalans importants de l’escena. A més, hi suma imatges originals creades expressament per al llibre d’artistes catalans de gran nivell com són Frederic Amat, Perejaume, Pere Noguera i Pep Duran. 

Presentació a Can Marfà

Tot plegat es podrà descobrir aquest dissabte a les 19h a Can Marfà, on es farà l’acte de presentació del llibre que comptarà amb la participació de diversos noms mataronins vinculats al teatre:  Pere Anglas (actor, director i dramaturg), Toni Cabré (dramaturg), Manuel Guerrero (co-fundador del teatre Invisible i activista cultural) i Vicki Sànchez que llegirà fragments d’ “El Mariner” de Fernando Pessoa.