L’Ajuntament de Mataró, a través de la regidora de promoció de ciutat, Núria Moreno, va presentar dimecres les novetats per a la temporada de platges a Mataró. Entre elles destaca una pèrgola de 27 metres quadrats que genera una zona d’ombra ben a prop del mar i que ha de servir d’espera a la cadira amfíbia pel servei de bany assistit. Es troba a la platja del Varador, a la zona més propera del mòdul de la Creu Roja i el servei s’oferirà d’11 a 18h entre el 22 de juny i 11 de setembre. No és l’única novetat presentada per una temporada que, segons la regidora, té “bones perspectives” a nivell de visites turístiques: “L’any passat vam tenir una ocupació del 85% i esperem superar-lo, entre d’altres coses perquè la previsió meteorològica és favorable per l’estiu”.

Una de les altres grans novetats, i que es quedarà de manera fixe, és la instal·lació d’una nova zona esportiva multifuncional en 72,3 metres quadrats al llarg de la platja del Varador, on hi haurà diversos elements per fer pràctiques esportives, molt “en la línia del que hi ha a altres zones de la ciutat”, apunta la regidora. Aquest Workout Park encara no es troba instal·lat, i està previst que estigui llest a finals de juliol. A tot això, també s’ha afegit un carril d’entrada i sortida de 50 metres per a embarcacions lleugeres a la platja del Varador, i es preveuen noves activitats nàutiques al Port.

“Ampliem l’oferta actual amb embarcacions ràpides de fins a vuit persones i amb surf de vela de l’Escola vela de Mataró”. A això se li ha de sumar les propostes existents en vela, submarinisme, rem, surf, caiac, pàdel surf, pesca submarina, passejades al mar i lloguer d’embarcacions.

unnamed

Per últim, també s’organitzen visites guiades en francès i anglès. Se n’han programat un total de 16 que ressegueixen la ruta “El Modernisme a Mataró” i que se sumen a les que ja es fan habitualment.

Punts turístics i nova campanya

Per tercer any consecutiu, i per tal de reforçar l’atenció al visitant, l’Ajuntament ha habilitat el Punt d’Informació Turística situat al Centre Cívic Cabot i Barba (plaça de Miquel Biada, 5). Fins a l’1 de setembre, aquest punt està obert de dilluns a diumenge de 10 a 19 h. També amplia l’horari d’obertura l’Oficina d’Informació Turística situada a la planta baixa de l’Ajuntament (La Riera, 48), que durant la temporada d’estiu obre diàriament de 10 a 13 h i de 17 a 19 h. També hi ha set panells informatius des de Ponent i fins a Sant Simó.

Amb el lema “Mataró connecta amb l’estiu”, la campanya d’estiu de VisitMataró posa el focus en el mar i el front marítim per convertir la ciutat en un dels pols d’atracció del litoral mediterrani. Així doncs, es posa de relleu la platja, el mar i la gastronomia, i també el patrimoni.