El petit Aleix de 7 anys ha mort aquest diumenge. Patia  Tay-Sachs una malaltia minoritària i sense cura que afecta el sistema nerviós. Va ser precisament la seva condició que va fer que es creés la campanya solidària 'Un somriure per l'Aleix' que ha estat molt sonada a Mataró i que va crear una onada de solidaritat. 

La família ha fet pública la trista notícia a través d'un comunicat a les xarxes socials: 

L'últim adéu serà demà dimarts a les 12.45 h al Tanatori de Mataró. En David, el seu pare, demana que qui pugui vesteixi amb la samarreta d' "Un somriure per a l'Aleix". La vetlla és al mateix tanatori durant dilluns de 17 a 21 h i dimarts de 9 a 11 h.

Durant tres anys consecutius s'ha realitzat una festa solidària al parc central en nom de l'Aleix. La convocatòria de totes les edicions ha estat un èxit i milers de persones han volgut durant aquest temps donar suport al petit i a la seva família. Les festes omplien l'esplanada del Nou Parc Central amb diverses activitats, cercaviles de gegants, balls, sorteigs benèfics, botifarrades solidàries, etc.

Festa solidària "Un somriure per l'Aleix"

El nen es va convertir en una icona de la solidaritat mataronina i en un rostre molt popular, fins al punt que va ser escollit Mataroní de l'Any 2016 en el premi promogut pel setmanari El Tot Mataró. 

Des de Capgròs volem expressar el nostre condol i suport a la família i amics del valent Aleix.