Mataró arrenca les proves per aplicar noves mesures de mobilitat a La Riera i els entorns, amb l'objectiu de recuperar el Centre per a les persones. A partir del 10 de febrer es restringeix l'accés de vehicles i s'habiliten zones de distribució urbana de mercaderies (DUM) per a proveïdors. La mesura més important és que els vehicles només podran accedir a la Riera entre les 7 i les 9.30h del matí amb un màxim d'estada de trenta minuts. Fora d'aquest horari només els vehicles amb plaça d'aparcament, els que tinguin autorització municipal i els d'emergències i serveis autoritzats podran accedir-hi. Es tracta d'una primera prova piolt.

Per la seva banda, les zones DUM funcionaran de dilluns a dissabte de 8 a 20h i s’hauran d’utilitzar amb indicador horari i per un temps màxim de 30 minuts. Inicialment, quatre de les DUM previstes funcionaran també els diumenges i festius en el mateix horari: la de la plaça de les Tereses (antiga parada de bus Sagalés), la de la Muralla de la Presó, la de la Muralla dels Genovesos i la del Camí Ral amb La Rambla. Destacar que no podran ser utilitzades per vehicles que no siguin de transport i repartiment.

Les zones de distribució urbana de mercaderies estan senyalitzades a terra amb la mateixa línia groga en ziga-zaga de les zones de càrrega i descàrrega però emmarcada amb una línia vermella i amb la llegenda DUM també en vermell. Pel que fa a la senyalització vertical, s’indica que es tracta d’una zona per a distribució urbana de mercaderies, l’horari d’ús i els vehicles que la poden utilitzar. En total hi ha 13 zones DUM que pots consultar aquí.

Mesures derivades del Pla d'Impuls del Centre

Aquestes mesures s’emmarquen en el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible de Mataró, aprovat inicialment al desembre de 2018, i són també una de les mesures derivades de la implantació del Pla d’Impuls al Centre (PIC), que té per finalitat reactivar aquesta zona com a eix comercial i cultural, oferint un espai dinàmic i atractiu per a les persones acabant amb la permissivitat pel que fa a l’estacionament a La Riera, a la plaça de l’Ajuntament i a la resta de carrers de la zona Centre.