Una de les grans anomalies que pateix Mataró a nivell de mobilitat és la manca de connexió amb els municipis dels entorns, en especial Llavaneres i Cabrera. Evidentment s'hi pot anar en cotxe i en transport públic, però per als vianants i als ciclistes les opcions són més limitades i incòmodes. Això es pateix especialment al front marítim, on Mataró queda "desconnectat" del passeig que vianants i ciclistes sí que poden realitzar pràcticament sense interrupcions des de Cabrera a Barcelona i des de Llavaneres en direcció al nord.

En pocs mesos se solucionarà en part aquesta mancança amb la creació d'un nou carril bici que connectarà Mataró i Cabrera de Mar creuant la riera d'Argentona. Es tracta d'un carril que partirà de la xarxa ja existent del polígon del Pla d'en Boet. Aquesta s'ampliarà amb un nou traçat de 800 metres linials que anirà pel Camí del Sant Crist i el carrer Puig i Pidemunt fins arribar al Camí del Mig. Aquesta primera actuació es farà dins del Pla d'Acció Integral de millora dels Polígons d'Activitat Econòmica, que preveu una inversió de 2 milions d'euros als polígons de Pla d'en Boet i entorns de cara a millorar-ne la competitivitat de les empreses que hi estan instal·lades.

image001

Posteriorment, està previst ampliar aquest carril amb un nou tram que transcorrerà pel Camí del Mig i connectarà amb la zona de polígons industrials de Cabrera de Mar, passada la Riera d'Argentona. Aquest carril, així com d'altres arreu de Mataró que estan pendents de concretar, es construiran amb diners europeus procedents dels fons FEDER, que encara està pendent de concedir-se tot i que l'Ajuntament ho veu força probable.