Quan el coronavirus i la crisi sanitària, social i econòmica que ha provocat la pandèmia no ocupava tots els titulars, hi havia a Mataró i al Maresme altres qüestions candents. Per exemple, la transformació urbanística del front marítim de la capital de la comarca, que té en el traspàs de la gestió de l'N-II de la Generalitat a l'Ajuntament un dels seus punts clau. I malgrat l'epidèmia, se segueix avançant en aquest sentit: la Generalitat ha iniciat els tràmits d'un dels projectes més importants en aquest àmbit, una rotonda a l'alçada del pas del Cargol

El Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat ha iniciat la licitació de la redacció del projecte, que tindrà com a objectiu "millorar la canalització del trànsit i la seguretat viària" en aquest encreuament de l'N-II al seu pas pel nucli urbà de la ciutat. En aquest punt es dona accés al trànsit rodat al pas subterrani del cargol, el més antic de la ciutat i necessitat d'una reforma des de fa temps. 

L’actuació consistirà en la construcció d’una rotonda en l’encreuament entre l’N-II, el carrer Sant Felicià i el pas del Cargol, punt on hi circulen uns 23.000 vehicles diaris

L’actuació consistirà en la construcció d’una rotonda en l’encreuament entre l’N-II, el carrer Sant Felicià i el pas del Cargol, punt on hi circulen uns 23.000 vehicles diaris. La rotonda vol facilitar unes maniobres més còmodes i segures en la conducció en aquest encreuament, de manera que millori la funcionalitat i la seguretat. El projecte també analitzarà la reordenació de la carretera N-II amb el carrer de Sant Antoni de tal forma que sigui compatible amb la nova rotonda, així com el tancament de girs a esquerres existents a l’N-II i que es podran vehicular mitjançant la nova rotonda. 

L'N-II, de titularitat mataronina

El mes de juny de 2019, l’alcalde, David Bote, i el conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Damià Calvet, van signar el conveni de cessió de la N-II a la ciutat de Mataró en el tram que passa pel municipi. L'Ajuntament esdevé titular de la carretera per convertir-la en una via urbana i pacificada, i evitar que segueixi sent una barrera amb el front marítim com fins ara. 

El projecte preveu la creació de dues rotondes: la del Pas del Cargol i una altra a l'alçada de Sant Simó. També es valora la reducció de carrils. El traspàs es fa en dues fases, la primera de les quals ja s'ha dut a terme: la del tram entre Laia l'Arquera i el Pas del Cargol, on parrt de les obres de remodelació aniran a càrrec dels propietaris del sector Iveco-Pegaso. En aquest àmbit també es planteja una remodelació del pas del Cargol, el més antic de la ciutat que connecta amb el front marítim.